Ελλάδα

Παρουσία του Χρυσοχοΐδη το ετήσιο μνημόσυνο για τον Λυγγερίδη

Πέρα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρούσα ήταν και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την Κυριακή (22/12) έδωσε το «παρών», μαζί με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., στο ετήσιο μνημόσυνο για τον αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη, που σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον Ρέντη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οποία ανήκε και ήταν μαζί το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2023.

Η μητέρα του Γιώργου Λυγγερίδη δέχθηκε τις αγκαλιές συγγενών, φίλων και αστυνομικών και μέσω μηνύματος προσκάλεσε όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις 27 Δεκεμβρίου, στις 11:00, έξω από το γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», δηλαδή στον τόπο όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Παρουσία του Χρυσοχοΐδη το ετήσιο μνημόσυνο για τον Λυγγερίδη

Το μήνυμα της μητέρας του Γιώργου Λυγγερίδη

«Πριν από έναν χρόνο, στις 27 Δεκεμβρίου 2023, ο Γιώργος μας, βαριά τραυματισμένος και αφού πάλεψε επί είκοσι μέρες, “έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι. Ένα απρόσμενο και συγκινητικό κύμα συμπαράστασης εκδηλώθηκε από πολλούς ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους, ότι ο Γιώργος θα μείνει αθάνατος στις καρδιές μας και η μνήμη του θα τιμάται, όπως του αξίζει, κάθε χρόνο. Έκτοτε, πραγματικά η υπόσχεση αυτή έχει μετουσιωθεί σε πολλές συγκινητικές και τιμητικές εκδηλώσεις.

Στις 27 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Γιώργου μας, η ΠΟΑΣΥ με τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, μας καλούν όλους να τιμήσουμε ξανά τη μνήμη του. Θα είμαστε εκεί στον τόπο του μαρτυρίου του, έξω από το γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” που δολοφονήθηκε άνανδρα και θα ενώσουμε τη φωνή μας με όλους εσάς που μάχεστε το έγκλημα. Θα είμαστε μαζί με τους εκπροσώπους της Πολιτείας, αλλά και με τον απλό κόσμο που αγωνίζεται καθημερινά να σταθεί όρθιος. Όλοι μαζί πρέπει να εκπέμψουμε ένα μήνυμα καταδίκης της βίας και ενίσχυσης της ασφάλειας του πολίτη.

Θα είναι η καλύτερη δικαίωση, όπως θα έλεγε και ο γιος μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Θεσσαλονίκη: Μύρισαν Χριστούγεννα στον Θερμαϊκό – Γέμισε με «Άγιους Βασίληδες» με κανό και σανίδες sup (Φωτογραφίες)
Νέο κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή αστυνομικό της Βουλής - Πώς συνελήφθη και τέθηκε εκτός φρουράς
Chevron Right