Ελλάδα

Ο καιρός της Τσικνοπέμπτης διχάζει τους μετεωρολόγους: Ο «ιστορικός χιονιάς» και η πρόγνωση της «τσίκνας»

Δεν συμφωνούν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό της Τσικνοπέμπτης.

Οι πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου έχουν μπει με αρκετό κρύο και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες προβλέψεις για τον καιρό των τελευταίων ημερών του μήνα που σε αυτές περιλαμβάνεται η Τσικνοπέμπτη αλλά και οι μέρες του Καρναβαλιού.

Με αφορμή αυτές τις εκτιμήσεις για νέο ισχυρό κύμα ψύχους στη χώρα την επόμενη εβδομάδα προς την Τσικνομπέμπτη, ξέσπασε κόντρα μεταξύ των μετεωρολόγων.

Ειδικότερα, σε σημερινή ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Facebook, ο μετεωρολόγος θυμήθηκε τον ιστορικό χιονιά του Φεβρουαρίου 2004, όταν εξαιρετικά ισχυρές χιονοπτώσεις σάρωσαν την Αττική και άλλες περιοχές στα ανατολικά και νότια της χώρας, με την Αθήνα να ντύνεται τότε στα λευκά μέχρι και τον Πειραιά. Ωστόσο, Θοδωρής Κολυδάς και Γιώργος Τσατραφύλλιας διαφώνησαν ανοιχτά,  κατηγορώντας τον για «φτηνό εντυπωσιασμό» και «πρόγνωση της τσίκνας».

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου του OPEN, τη νέα εβδομάδα υπάρχει μια νέα τάση για κρύο και χιόνια και θυμίζει την Τσικνοπέμπτη πριν από 21 χρόνια όπου πυκνό χιόνι έπεσε σε μεγάλο μέρος της χώρας και στην Αθήνα:

«Ήταν τσικνοπέμπτη του 2004 και συγκεκριμένα 12 Φεβρουαρίου του 2004, όταν ένα ισχυρό κύμα ψύχους και χιονιά, σάρωσε περιοχές της χώρας μας και από τα βόρεια. Έντονα επηρεάστηκε τότε και ο νομός Αττικής», γράφει.

«Λέτε 21 χρόνια μετά να ζήσουμε κάτι ανάλογο;» σημείωσε.

«Το παγκόσμιο μοντέλο μας “ΗΡΑΚΛΗΣ” εδώ και αρκετές ημέρες μας μεταφέρει αρκετά έντονα ένα ιδιαίτερα ψυχρό σενάριο για τη χώρα μας τη νέα εβδομάδα», προσθέτει.

Και καταλήγει λέγοντας, «Ηη τάση αυτή διατηρείται και στα πρωινά στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο και μάλιστα το μεταφέρει κοντά στην τσικνοπέμπτη.

Παρακολουθούμε στενά αυτή την τάση και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες με πιο φρέσκα και περισσότερο σταθερά δεδομένα. Προς το παρόν το κρατάμε σαν τάση!».

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid0mfDAPcWwN9aas4RQfzJiqMBaJAFd6QruiJRuQrrtJ9hcEUDKg2fXpuQz9Y9zkDgFl

Κολυδάς: «Μας εμποδίζει η τσίκνα να δούμε τόσο μακριά»

Αργότερα, ο Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του με τίτλο «Η Τσικνοπέμπτη και η ”πρόγνωση” της τσίκνας!», αναφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, στην εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Εμείς πρόγνωση καιρού από τώρα δεν κάνουμε για τότε και ούτε τάζουμε χιονιάδες. Βλέπετε, μας εμποδίζει η τσίκνα της ημέρας να “δούμε” τόσο μακριά ! Το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά, είναι τα υψηλά επίπεδα της …Χοληστερίνης», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του διευθυντή της ΕΜΥ.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02hmMyr3BkE1kLeYXVs4K36xFm4kENZi4Dr7fxv3FPZ7xpeyViyiuuUMqFDYNXTSu4l&id=760859466

Τσατραφύλλιας: «Φτηνός εντυπωσιασμός…»

Από την μεριά του, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε δική του ανάρτηση, σημείωσε: «Τις τελευταίες ώρες ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο πληροφορίες περί ισχυρού κύματος ψύχους την επόμενη Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) και μάλιστα γίνεται σύγκριση με παλαιότερο έτος. Οι πληροφορίες αυτές, πέραν ότι είναι ανυπόστατες ,δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο τόσες ημέρες πριν. Φτηνός εντυπωσιασμός λέγεται».

https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid08NXGiBVzrw2VeqkAz5CB3K3p7YufFSSbpkBQ1j9TWjXJAAGGhdteqywFFugfdDCil

Μαρουσάκης: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ»

«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μα ούτε και να επηρεαστώ από συμπεριφορές ανθρώπων που τους κατακλύζει η ζήλια, η κακία, η εμπάθεια και η αλαζονεία», έγραψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε νέα ανάρτηση στο Facebook για τα «πυρά» από τους συναδέλφους του.

«Εντυπωσιακά τα σενάρια του παγκόσμιου προγνωστικού μας συστήματος “ΗΡΑΚΛΗΣ” για την επόμενη εβδομάδα μιας και φαίνονται διαδοχικά ψυχρά κύματα από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης να φτάνουν μέχρι και τη χώρα μας και μάλιστα με μεγάλη ένταση.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται αυτή η εξέλιξη την οποία μέχρι στιγμής την παρακολουθούμε σαν ΤΑΣΗ περιμένοντας λίγες ημέρες ακόμα προκειμένου να περάσουν στο προγνωστικό μας σύστημα περισσότερα δεδομένα τα οποία θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε μια πιο σταθερή εικόνα της προβλεπόμενης αυτής κατάστασης.

Υ.Γ. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μα ούτε και να επηρεαστώ από συμπεριφορές ανθρώπων που τους κατακλύζει η ζήλια, η κακία, η εμπάθεια και η αλαζονεία. Άλλωστε

“Τι έχεις, καρυδιά μου, και παραπονιέσαι; Μη σε πετροβολούνε τα παιδιά; Είναι γιατί έχεις τα καρύδια…“ Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Grand Hotel: Η πρώτη εμφάνιστη του Τάσου Λέκκα στη σειρά
Επέστρεψε στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός της Ηλιούπολης - Είχε συλληφθεί για trafficking
Chevron Right