Ελλάδα

Στους 15 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική – Πληθαίνουν τα ράντζα στα νοσοκομεία

Παρά την καθοδική τάση του συνολικού αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό, ορισμένοι βαρέως πάσχοντες ασθενείς εξακολουθούν να μην εισάγονται σε ΜΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχ. Γιαννάκο. Την ίδια ώρα, τα ράντζα στα νοσοκομεία πληθαίνουν, όπως αναφέρει.

Συνεχίζονται οι διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ στην Αττική – αν και λιγότερες, συγκριτικά με μερικές ημέρες πριν – αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ, την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, όπως καταγγέλλει.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ίδιου για την εικόνα του ΕΣΥ εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, «οι εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού στα νοσοκομεία λιγόστεψαν. Τώρα τα νοσοκομεία εμφανίζουν κενά κρεβάτια για περιστατικά Covid, αλλά και δεκάδες ράντζα σε γενικά περιστατικά, κυρίως παθολογικά».

«Με την πρόοδο των εμβολιασμών αυξήθηκε η προσέλευση ασθενών άλλων παθήσεων στα ΤΕΠ (σ.σ. επείγοντα) των εφημερευόντων νοσοκομείων. Κυρίως εμβολιασμένων ασθενών που έπαψαν να φοβούνται μην κολλήσουν τον ιό προερχόμενοι στα νοσοκομεία», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

Από την άλλη, «η μετατροπή πολλών κλινικών νοσοκομείων για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού», κατάσταση που, προφανώς, δεν έχει αντιστραφεί, όπως και το γεγονός ότι «έξι νοσοκομεία στην Αττική νοσηλεύουν αποκλειστικά περιστατικά Covid», συμβάλλουν «στην ανάπτυξη των ράντζων.  Όλα τα μεγάλα νοσοκομεία εμφανίζουν πολλά ράντζα μετά από εφημερίες, σε γενικά παθολογικά περιστατικά».

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο «Αττικόν, το οποίο εφημέρευε την Τρίτη με αποτέλεσμα «αυτή τη στιγμή να έχει 60 ράντζα σε γενικά περιστατικά και δεκάδες κενά κρεβάτια στις κλινικές κορονοϊού. Ίδια κατάσταση και σε πολλά άλλα μεγάλα νοσοκομεία».

182155058 840647703199446 8771541125389599884 n

(Πηγή: Μιχ. Γιαννάκος / πρ. ΠΟΕΔΗΝ)

Επίσης, «αυξητική τάση έχουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα και πτωτική τάση οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κορονοϊό», σημειώνει ο συνδικαλιστής, για να προσθέσει: «Σήμερα έχουμε 6 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ στη ΝΙΚΑΙΑ, 1 στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, 2 στο ΘΡΙΑΣΙΟ, 2 στο ΤΖΑΝΕΙΟ, 1 στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ και 3 στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Σύνολο 15. 

Τους περισσότερους τους βρίσκει εκτός ΜΕΘ και η επόμενη εφημερία του νοσοκομείου. Πάνω από τρείς ημέρες».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κλείνει τις σημερινές δηλώσεις επισημαίνοντας πως οι υγειονομικοί δίνουν απεργιακό ραντεβού αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία

2.093 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, μετά τη διενέργεια 33.958 τεστ, εκ των οποίων τα 9.119 ήταν μοριακά (PCR) και τα 24.839 rapid.

Κατά τα παραπάνω, η θετικότητα διαμορφώνεται στο 6,16%, κοντά στα χθεσινά επίπεδα (6,45%). Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 1.387 νέα περιστατικά του ιού επί 21.511 ελέγχων.

Από τα κρούσματα του 24ωρου, τα 924 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ 247 είναι από τη Θεσσαλονίκη (αναλυτικά η γεωγραφία των μολύνσεων εδώ).

Κατά την ίδια έκθεση του ΕΟΔΥ, οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 96, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί 10.764 θάνατοι, συνολικά. 

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανήλθε στους 765 (χθες 783), ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 369 (ημερήσια μεταβολή -4.65%).

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως τo Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,96 (95%Crl: 0.37 – 1.43).

  • Δείτε ολόκληρη την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΛΟΤΤΟ Κλήρωση 5/5/2021: Μοιράζει 570.000 ευρώ
Λαϊκό Λαχείο 5/5/2021: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Chevron Right