Η έρευνα για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Ένα νέο στοιχείο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς η ομάδα που βρίσκεται στην περιοχή εντόπισε ένα ακόμη φυσίγγιο από κυνηγετική καραμπίνα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ το νέο φυσίγγιο μαζί με τις κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου κρεοπώλη θα αποσταλούν σε εργαστήριο στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση.
Οι αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο ο 50χρονος να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του Μπάμπη για να τον σκοτώσει και στην συνέχεια τον πέταξε μέσα στον βάλτο.
Στην περιοχή έχουν φτάσει ναρκαλιευτές του στρατού, οι οποίοι διαθέτουν ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ανέλκυσης μεταλλικών αντικειμένων.
Με αυτό το μηχάνημα θα επιχειρήσουν να βρουν την καραμπίνα του θύματος ή και ενδεχομένως άλλα φυσίγγια που κατείχε ο 31χρονος.
Ο εντοπισμός του Μπάμπη
Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας βρέθηκε την Δευτέρα 22/01 σε βάλτο στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, ενώ το σώμα του ήταν σε προχωρημένη σήψη.
Τη σορό του, εντόπισε ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που ανήκει σε ομάδα που συμμετέχει στις έρευνες.
Ο 31χρονος παρουσίαζε τραύματα από κυνηγετικό όπλο αριστερά στην πλάτη, πιθανόν με φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για κυνήγι αγριγούρουνου.
Οι αρχές πήραν δείγμα από τον κατηγορούμενο για να το συγκρίνουν με το γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος.
Ο 50χρονος κρεοπώλης μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους αναλυτικά και πλήρως χαρτογραφημένες τις τελευταίες κινήσεις του 50χρονου την ημέρα που είδε τον 31χρονο για τελευταία φορά. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ισχυρισμοί του βασικού κατηγορούμενου καταρρίπτονται. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν απεδείχθη ότι είχε κάνει χρήση ουσιών, την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, όπως είχε ισχυριστεί ο ίδιος.