Ελλάδα

Καλός καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα σήμερα – Άνεμοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη

Το τελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου θα κυλήσει με καλό καιρό σχεδόν παντού – Αναλυτική πρόγνωση.

Καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο (27/01) σχεδόν σε όλη τη χώρα, αν και θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Επίσης, οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί στα πελάγη, φτάνοντας τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, σχεδόν αίθριος καιρός αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και, από το απόγευμα, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 7 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 7 έως 17 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός το Σάββατο (27/01) από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και, από το βράδυ, βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου τη νύχτα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ Καιρός: Στη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις – Στη Μακεδονία, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου από το βράδυ οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 και από το βράδυ στον Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, από το απόγευμα σχεδόν αίθριος – Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και από αργά το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, από το απόγευμα σχεδόν αίθριος με εκ νέου αύξηση των νεφώσεων τη νύχτα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε 5 με 7 και το βράδυ στην Εύβοια πιθανώς 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, το πρωί τοπικά στα ανατολικά και από το βράδυ στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Άνεμοι: Στα νότια βόρειοι βόρειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, στα βόρεια μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα και εκ νέου τη νύχτα. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και τις Σποράδες 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το Σάββατο (27/01) σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Περισσότερες θα είναι οι νεφώσεις στη βορειοανατολική χώρα, δίνοντας παροδικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -8 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -4 έως 12-13, στην Ήπειρο από 0 έως 14, στη Θεσσαλία από -2 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14-16, στα Επτάνησα από 5 έως 15, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12-13 και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 14-15.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση στα βόρεια πελάγη στα 6 μποφόρ, ενώ στο βορειοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Το βράδυ, στο βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένεται στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση καιρού από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το τέλος στους έναντι λογαριασμούς ανακοινώθηκε - Πότε ξεκινάει το νέο πλαίσιο
Bed rotting: Η νέα τάση να περνάμε όλη την ημέρα στο κρεβάτι – Πόσο υγιεινό είναι
Chevron Right