Ελλάδα

Πρωτομαγιά 2023: 24ωρη απεργία σε μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ – Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ

Τι ισχύει για όλα τα ΜΜΜ κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς 2023.

Κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά, όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, πραγματοποιούνται απεργίες και στάσεις εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και πορείες τιμώντας την ημέρα και όσους αγωνίστηκαν για αυτή.

Έτσι και φέτος, σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ για την 24ωρη απεργία

«Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι!

Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης.

Ζητάμε:

  • Κατώτατο μισθό, αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων,
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματά μας,
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό,
  • Δημόσιο και Καθολικό Σύστημα Υγείας.
  • Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες,
  • Διεκδικούμε προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές ανάγκες της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό για τη εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Μέσου, προς όφελος των επιβατικού κοινού.

Συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη Απεργία, που κήρυξαν για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ και συμμετέχουμε, επίσης, στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 11:00 π.μ.»

Στάση εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τη Δευτέρα 1η Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00.

Παράλληλα, τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Πρωτομαγιά 2023: Τι ώρα είναι οι πορείες στην Αθήνα

Έχουν ήδη ανακοινωθεί οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και έχουν οριστεί για τις 10:00 στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του δήμου Αθήνας, των Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βορειοδυτικών και Βόρειων Συνοικιών της Αθήνας.
  • Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστικά Μαθητών.
  • Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Σωματεία Υγειονομικών και Ειδικής Αγωγής, Σωματεία υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής Διοίκησης, Σωματεία δήμων, μαζικοί φορείς των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών της Αθήνας.

Επίσης, στις 10:30:

Συμβολή λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας: Διανομείς στον επισιτιστικό κλάδο και στις ταχυμεταφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ντιμπέιτ 2023: Πότε θα γίνει και οι όροι διεξαγωγής του
Δολοφονία Καραϊβάζ: Προθεσμία έλαβαν οι δύο συλληφθέντες - Πότε απολογούνται
Chevron Right