Ελλάδα

Ρόδος: Πιάστηκε στη… φάκα νεαρό ζευγάρι που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Ένας άνδρας 22 ετών μαζί με την σύντροφό του 20 ετών στη Ρόδο, καλούσαν στο τηλέφωνο ανήμπορους ηλικιωμένους μετά τα μεσάνυχτα και αφού τους προκαλούσαν σύγχυση, προσποιούμενοι τους γιατρούς, τους έλεγαν ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση και θα πρέπει οι γιατροί να πάρουν τα λεφτά τους προκειμένου να σωθεί ζωή του συγγενή τους. Μάλιστα αν κάποιος από τους ηλικιωμένους έπεφτε στην παγίδα αλλά δεν είχε χρήματα του έλεγαν ότι οι «γιατροί» δέχονται και χρυσαφικά.

Στην τελευταία απόπειρα όμως που έκαναν οι δράστες πιάστηκαν επαυτοφώρο από την ομάδα ΔΙΑΣ του νησιού, βάζοντας τέλος την δράση τους.

Έγινε έρευνα στο σπίτι τους όπου εντοπίστηκαν:

  • Τιμαλφή εκτιμώμενης αξίας 1.000 ευρώ, ως προερχόμενα από απάτη
  • 1.200 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 τραπεζογραμματίων, ως προερχόμενα από απάτη
  • Δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο είχαν αφαιρέσει και χρησιμοποιούσαν
  • Δυο μαχαίρια-σουγιάδες
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11,7 γραμμαρίων
  • 40 ναρκωτικά δισκία
  • Ζυγαριά ακριβείας

Από την εμπεριστατωμένη εξέταση των στοιχείων της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών, τις οποίες διέπραξαν στις 24 και 26 Ιανουαρίου 2024, λίγο πριν συλληφθούν και τερματιστεί η δράση τους.

Το κλεμμένο δίκυκλο και τα τιμαλφή αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπαπειστήριακατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κατερίνα Παπουτσάκη: «Νιώθω άπειρα τυχερή» - Η ανάρτησή της για τα γενέθλιά της
Ανδρέας Μικρούτσικος: «Μέσα σε μία εβδομάδα έφτασα να είμαι πένης και αλήτης - Έχασα τα πάντα»
Chevron Right