Σε ηλικία 47 ετών πέθανε ο γνωστός Executive Pastry Chef, Γιάννης Γιάχος μια μόλις ημέρα μετά την μεγάλη νίκη της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού.
Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε ο Αλέξανδρος Τσουβέλας με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook, γράφοντας: «Πρόλαβες να χαρείς το τρόπαιο σεφ. Καλό ταξίδι ξάδερφε», δημοσιεύοντας μία φωτογραφία του Γιάννη Γιάχου.
Η σχετική ανάρτηση:
https://www.facebook.com/tsouvelas.ii/posts/pfbid0AvaSyrtaN6uHZ6fqJGM9rmXuKs4T4sswFrNeW7YziwBNhvYx69KCZavp3Tm1Z6oal
Ο Γιάννης Γιάχος γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Μεγαλόχαρη Άρτας. Τα πρώτα του βήματα στη ζαχαροπλαστική τα έκανε στην οικογενειακή επιχείρηση στο Περιστέρι, δίπλα στον πατέρα του, Δημήτρη.
Σπούδασε στην Ελλάδα και την Ελβετία, ενώ συνεργάστηκε με γνωστά ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία. Ανάμεσά τους το Όσκαρ στα Νέα Λιόσια, το Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, το Norida Hotel στην Κω, το Grand Resort Cape Sounio και το Intercontinental Hotel.
Παράλληλα, για μια 5ετία και μέχρι το 2004 ήταν Pastry Sous Chef και αργότερα Executive Pastry Chef στο ξενοδοχείο Pentelikon στην Κηφισιά.
Ακολούθησε το Sirene Blue Resort στον Πόρο, και η συνεργασία του με το Royal στην Αθήνα. Επιπλέον από το 2014 ανέλαβε της μονάδες Sani Resort και Sani Beach από τη θέση του Pastry Chef.
Ο Αλέξανδρος Τζουβέλας σε δεύτερη ανάρτησή του με λόγια συγκινητικά αποχαιρέτησε τον ξάδερφό του: «Δυο λόγια για τον ξάδερφο και εξαιρετικό άνθρωπο Γιαννης Γιαχος.
Πέρα από την ατέλειωτη αγάπη και το ατέλειωτο ταλέντο στην ζαχαροπλαστική ,πέρα από την μεγάλη του αγαπη για το χωριό στην Άρτα και στον σύλλογο του χωριού είχε και μια τεράστια αγάπη και καψούρα. Τον Ολυμπιακό. Πιέστηκε τη νύχτα του τελικού και χάρηκε σαν μικρό παιδί.
Το πρωί έκανε πλάκα σε φίλους του με κασκόλ της ομάδας στην δουλειά.Η καρδιά του όμως δεν άντεξε. Καλό ταξίδι ρε χορευταρά που σε άλλους μάθαινες για γλυκά, σε μένα να χτυπάω το πόδι στον τσάμικο 3 φορές στον αέρα».