Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 15 ετών και στο Εφετείο για τον 50χρονο που βίαζε τη θετή του κόρη

Στις φυλακές επέστρεψε ο 50χρονος μετά τη νέα καταδίκη του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε 15ετή κάθειρξη τον 50χρονο, ο οποίος καταγγέλθηκε από τη θετή του κόρη ότι τη βίαζε επί δύο χρόνια κι όσο αυτή ήταν ανήλικη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, κρίθηκε εκ νέου ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου και βιασμό, χωρίς να τού αναγνωρίσει ελαφρυντικό. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών, ενώ μετά την (νέα) καταδίκη του, επέστρεψε στις φυλακές.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι η καταγγελία έγινε για εκδικητικούς λόγους. Αναφορικά με μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που φέρεται να έστελνε στην παθούσα μέσω κινητού τηλεφώνου, είπε ότι δεν ήταν δικά του.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, όταν η 21 ετών (σήμερα) καταγγέλλουσα απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Όπως περιέγραψε, ο 50χρονος πατριός της, τουλάχιστον από το 2019, ενεργούσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της, κάτι που αποπειράθηκε να πράξει εκ νέου ανήμερα του Πάσχα του 2021, οπότε και αποφάσισε να τον καταγγείλει. Η μητέρα, κατά την ίδια, δεν γνώριζε το παραμικρό για τον εφιάλτη που ζούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στο ΑΠΘ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αντίποινα κατά του Ιράν – Πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν;
Chevron Right