Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (4/7) στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στο φαράγγι του Αλμυρού, του Δήμου Μαλεβιζίου Κρήτης.
Αναλυτικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν 10 οχήματα με 20 άτομα.
Παράλληλα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση της Κρήτης κάνει εκ νέου έκκληση προς όσους ζουν μόνιμα ή επισκέπτονται το νησί, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μη χρησιμοποιούν φωτιά στην ύπαιθρο «για κανένα λόγο» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι «η απροσεξία, η αμέλεια ή μια στιγμή αστόχαστης ενέργειας, αρκούν για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά» και πως «όσο πλησιάζουμε στην ”καρδιά” της αντιπυρικής περιόδου, είμαστε διπλά προσεκτικοί».