Ελλάδα

Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες: Προσοχή σε 2 περιοχές – Τι θα γίνει στην Αττική

Σε εξέλιξη το μαγιάτικο κύμα κακοκαιρίας. Πού θα  εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμενα σήμερα. Πότε φτιάχνει και πάλι ο καιρός.

Από την Τρίτη βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας που ήρθε από την Ιταλία και θα σαρώσει την Ελλάδα μέχρι και το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα έχει ως χαρακτηριστικά τις καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

Σήμερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο η κακοκαιρία θα χτυπήσει σήμερα τις εξής περιοχές:

  • στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.
  • έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο.
  • από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Τι θα γίνει στην Αττική

Συνεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Αττική, όπου θα σημειωθούν κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι σχετικά ήπια, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωορολόγου Χριστίνας Ρήγου, οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν προς τα δυτικά του νομού, στα Βίλλια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Αττική αναφέρει πως θα υπάρξουν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέου νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Live η κακοκαιρία

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνα τα φαινόμενα σε 2 περιοχές

Στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος του Open κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως τα φαινόμενα θα χτυπήσουν κυρίως προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου ο καιρός θα είναι όλη την ημέρα βροχερός, με τις καταιγίδες να συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλάζι.

Ωστόσο, δεν θα ισχύει το ίδιο για το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς εκεί ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι, με το θερμόμετρο να δείχνει στη Βόρεια Κρήτη ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου. 

Επικίνδυνα φαινόμενα, ωστόσο, θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, καθώς οι περιοχές βρίσκονται στην τροχιά της κακοκαιρίας που ήρθε από την Ιταλία.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη, όπως και την Παρασκευή, με την αλλαγή να έρχεται το Σαββατοκύριακο, όπου το μεσημέρι θα υπάρχει αστάθεια.

Η πρόγνωση για σήμερα από την ΕΜΥ

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, έως και τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία και έως και τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ρωσία: Μεγάλη πυρκαγιά σε εγκατάσταση αποθήκευσης τροφίμων στο Κράσνονταρ
Σοφία Αλιμπέρτη: Ευχαριστώ τον Γιάννη Πάριο που μου χάρισε μια πατρίδα εκτός από τα παιδιά μου
Chevron Right