Ελλάδα

Κοτανίδου: «Δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown, αλλά…»

Η Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε ότι η κοινωνία έχει κουραστεί από το lockdown και υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για την παράταση της καραντίνας.

«Όλοι είμαστε κουρασμένοι και δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown», είπε χαρακτηριστικά η Αναστασία Κοτανίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, αλλά ζήτησε ο κόσμος να κάνει υπομονή.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, επισήμανε ότι η κοινωνία έχει κουραστεί από την συνεχόμενη καραντίνα που είναι σε ισχύ αρκετούς μήνες.

Παρόλα αυτά, ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή, καθώς είπε ότι πλέον υπάρχει ένα νέο «όπλο» και συγκεκριμένα τα εμβόλια.

Επίσης, υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για την παράταση και την εφαρμογή του lockdown. Η ίδια είπε χαρακτηριστικά, ότι «δεν ξέρουμε τι κρούσματα θα είχαμε, αν δεν το είχαμε εφαρμόσει το lockdown ή σταματήσει νωρίτερα. Όλοι κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας».

Λίγη υπομονή ακόμη συνέστησε στους πολίτες της χώρας, τη στιγμή που η Αττική βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα του lockdown, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κ. Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να μπορούμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε» υπογράμμισε σε δραματικό τόνο η κυρία Κοτανίδου.

Παρόλα αυτά, επί της ουσίας έκλεισε το παράθυρο των συζητήσεων για άμεση άρση ορισμένων περιορισμών, λέγοντας: «Βασικό μας μέλημα είναι το κατά το δυνατό πιο γρήγορο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ωστόσο τα νούμερα δεν μας το επιτρέπουν. Παρά την ελπίδα μας τα νούμερα φαίνονται πολύ άσχημα».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η αγωνία Κικίλια για το διασωληνωμένο βρέφος με κορονοϊό
Συναγερμός στο Ηράκλειο: Αύξηση 265% του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα
Chevron Right