Ελλάδα

Περίπλοκος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Ανατροπή από Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τα τερτίπια του συνεχίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να μιλά για ένα «κοκτέιλ» καιρικών συνθηκών το Σαββατοκύριακο.

Σε τροχιά αξιόλογης ζέστης και αφρικανικής σκόνης η Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το «μέτωπο» του καιρού. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη σημερινή του πρόγνωση δίνει το στίγμα για τις επόμενες ημέρες, λέγοντας πως αναμένουμε ένα «κοκτέιλ» με λασποβροχές, ζέστη και αφρικανική σκόνη. Αυξημένες θερμοκρασίες δεν θα επικρατήσουν σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στη νότια και κεντρική Ελλάδα. 

Μέχρι την επέλαση του… μίνι καύσωνα, την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς θα σημειωθούν και λασποβροχές λόγω της περιεκτικότητας σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Από την Παρασκευή «ξεχύνεται», όπως λέει χαρακτηριστικά, η θερμή μάζα και ανεβάζει τον υδράργυρο πάνω από τους 35 βαθμούς κελσίου, κυρίως σε Πελοπόννησο, Κρήτη και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε κάθε περίπτωση όσο πλησιάζουμε προς το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα ανέβουν απότομα και ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Η «εισβολή» θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όμως προς τη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε ταυτόχρονα, συννεφιές και βροχές, ενώ ο υδράργυρος δεν θα φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. 

Καταλήγοντας, ο κ. Μαρουσάκης τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα ακραίο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης, όμως η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πάμε Δανάη: Ποιος αποχωρεί από την εκπομπή της Δανάης Μπάρκα
Βίντεο από το χάος μετά την τρελή πορεία του τζιπ στην Κεφαλληνίας - Έτρεχε με 100 χλμ./ώρα
Chevron Right