Ένα εξπρές κύμα κακοκαιρίας σαρώνει, το Σάββατο (18/11), πολλές περιοχές της χώρας και, μάλιστα, ορισμένες από αυτές στη βόρεια Ελλάδα «ντύθηκαν» στα λευκά.
Συγκεκριμένα, άσπρη ημέρα είδαν στο Νυμφαίο και στο Πισοδέρι της Φλώρινας, με τις υπέροχες φωτογραφίες από το χιονισμένο τοπίο να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
Όπως επισημαίνει η τοπική ιστοσελίδα oladeka.com, στα λευκά έχουν «ντυθεί» από τα ξημερώματα το Νυμφαίο και το Πισοδέρι Φλώρινας, αλλά και άλλα ορεινά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας.
Δείτε σχετικές φωτογραφίες
Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού
Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ την Πέμπτη (16/11), επικαιροποιήθηκε το Σάββατο (18/11) σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο (18-19/11) επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις – κατά τόπους – ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην βορειοανατολική ηπειρωτική και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, το Σάββατο (18/11), κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.
Συγκεκριμένα, θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/11) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά πελάγη. Επίσης, πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως της Μακεδονίας και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19/11).
Ακόμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18/11) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα, νωρίς το πρωί, στη Θράκη.