Σύμφωνα με τα νέα μέτρα η επαναλειτουργία των παιδότοπων υπό τις συνθήκες της επιδημίας του κορονοϊού, πρέπει να γίνει σε κατάλληλες, ελεγχόμενες και προσεγμένες συνθήκες ασφάλειας και υγείας, έτσι ώστε να εξαλειφθεί ή/και να μειωθεί, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού τόσο στα παιδιά, όσο και στο προσωπικό των Παιδότοπων και κατά συνέπεια στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο (γονείς/κηδεμόνες κ.ά.).
Η είσοδος στο χώρο δραστηριοτήτων από γονείς, κηδεμόνες, συνοδούς, άτομα του προσωπικού του Παιδότοπου για έκτακτη ανάγκη (όταν παιδί τυχόν ζητήσει τον γονέα, επιτακτική ανάγκη είτε για αποχώρηση είτε για αλλαγής ρούχων κλπ), για έκτακτο καθαρισμό χώρου/παιχνιδιού, μετακίνηση κάποιου παιχνιδιού για κάποιο λόγο κατά την κρίση του υπευθύνου του εν λόγω χώρου κλπ), επιτρέπεται αφού προηγουμένως ληφθούν όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και υγιεινής (χρήσης μάσκας, γαντιών) και για εύλογο χρονικό διάστημα και αφού δοθεί άδεια από τον Υπεύθυνο/η του χώρου.
Συνιστάται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τον/την Υπεύθυνο/η του χώρου. Η χρήση της μάσκας συστήνεται επίσης, κατά την ετοιμασία ή/και επιμέλεια φαγητού στους χώρους εστίασης. Συστήνεται η ορθή χρήση και αφαίρεση της σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εξωτερικούς συνεργάτες του Παιδότοπου (πχ για σκοπούς έκτακτης τροφοδοσίας ή επίλυσης κάποιου προβλήματος που παρουσιάστηκε).
Δείτε εδω οσα προβλέπει το ΦΕΚ.