Ελλάδα

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα το απόγευμα – Στους δρόμους αγρότες, φοιτητές, ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο αγροτών και φοιτητών και από ΑΔΕΔΥ για σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα. 

Στο πλευρό των αγροτών και των φοιτητών στέκεται και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζομένους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18:00.

«Είναι ένας αγώνας που αφορά όλο το λαό και είναι δίκαιος!», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική της ανακοίνωση και προσθέτει:

«Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι  μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια. Γιατί η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη: αυτοί αγοράζουν για ψίχουλα τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι!.

Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι φοιτητές, η Ανώτατη εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν δημόσια, και η μόρφωση των παιδιών μας δε θα μετατραπεί σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν».

«Γι΄ αυτό είμαστε στο πλευρό τους και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη, 20 Φεβουαρίου 2024, ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωση.

«Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και συνεχίζουμε με τη μεγάλη πανεργατική απεργία της 28/2, για να απαιτήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας που εξαερώνονται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα,  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, μεταφορές) που δε θα είναι εμπορεύματα.  Δηλώνουμε πως δε θα υποχωρήσουμε και θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».

«Μαζί με τους αγρότες και τους φοιτητές ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παραλύει το κέντρο της Αθήνας

Οι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στις 18:30.

Η προσυγκέντρωση των αγροτών θα ξεκινήσει στις 17:30 στην Ομόνοια.

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω του συλλαλητηρίου

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας λόγω του απογευματινού συλλαλητηρίου είναι οι παρακάτω:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Από ποιους δρόμους θα περάσει το κονβόι των αγροτών

Ο χάρτης της αστυνομίας με τη διαδρομή των αγροτών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Παραδοχή Ζελένσκι: «Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση» - Η Ουκρανία ξεμένει από όπλα και υποστήριξη
Σπύρος Μπιμπίλας: Καταγγέλλει χυδαία ομοφοβική επίθεση στον δρόμο
Chevron Right