Με καλό καιρό και θερμοκρασίες ο εορτασμός των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και όπως δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία θα έχουμε ανεβασμένες θερμοκρασίες για την περίοδο εκείνες τις ημέρες και από εκεί και πέρα κατά 40% θα έχουμε νέες αλλαγές από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.
Πάντως από το πρωί της Τρίτης θα έχουμε συννεφιά σε κεντρική και δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Στερεά και ΒΔ Πελοπόννησο, με τοπικές βροχές και λίγες χιονοπτώσεις.
Στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα θα έχουμε ηλιοφάνεια όπως και στα δυτικά. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει, αλλά στην Εύβοια και στην Βοιωτία θα έχουμε σποραδικά βροχές. Το βράδυ θα έχουμε ακόμη λιγότερα σύννεφα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7-8 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 6 με 10 στα βόρεια, στους 10 στα κεντρικά και στους 12 στην Κρήτη.
Στην Αττική θα έχουμε τοπικές συννεφιές με κάποιες βροχές στα ΒΔ του νομού. Η θερμοκρασία από 7 έως 10 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη και στα δυτικά το πρωί θα έχουμε συννεφιά, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.
Πάντως κατά τον Σάκη Αρναούτογλου τόσο το Σάββατο, όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι μαλακός. Στις 24/12 η θερμοκρασία στα κεντρικά θα φτάσει τους 15 στα βόρεια τους 13 και στα νότια τους 17 με την θερμοκρασία στις 25/12 θα ανεβαίνει λίγο περισσότερο.