Ελλάδα

Eπίθεση από χάκερ στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Εντόπισε επιχείρηση υποκλοπής στοιχείων πιστωτικών/χρεωστικών καρτών!

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και προβαίνει στις ενέργειες που απαιτούνται από τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ανακοίνωση με την οποία ειδοποιεί το κοινό ότι η φόρμα κράτησης θέσεων έγινε στόχος χάκερ από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να υποκλαπούν στοιχεία καρτών, εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσει το κοινό ότι κατόπιν παραβίασης της εφαρμογής κράτησης θέσεων των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), προστέθηκε στην εφαρμογή πλαστή φόρμα κράτησης θέσεων που περιελάμβανε πεδία εισαγωγής στοιχείων πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας με σκοπό την υποκλοπή αυτών».

Παράλληλα, η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η επιχείρηση υποκλοπής έλαβε χώρα στο διάστημα: Κυριακή 7 Ιουλίου, ώρα 19:00 έως και Δευτέρα 8 Ιουλίου, ώρα 17:00.

Σε περίπτωση που κάποιος καταχώρισε στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας εντός της ανωτέρω φόρμας κράτησης θέσεων και όχι στο ασφαλές περιβάλλον online τραπεζικών συναλλαγών ePay, παρακαλείται ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ / ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ τα στοιχεία της οποίας καταχώρισε, προκειμένου να αποφύγει χρεώσεις από απάτη».

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Οι φόρμες κράτησης θέσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΕΑΑ δεν ζητούν ποτέ πιστωτική/χρεωστική κάρτα. Οι όποιες πληρωμές (μόνο σε εκδηλώσεις με χρέωση) γίνονται αποκλειστικά στο ασφαλές περιβάλλον online τραπεζικών συναλλαγών ePay χωρίς εμπλοκή του ΕΑΑ.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι σε επικοινωνία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες που απαιτούνται από τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Στο επόμενο διάστημα το ΕΑΑ θα ανακοινώσει με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κρατήσεων ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν την δυνατότητα να επανυποβάλουν αίτηση κράτησης θέσης.

Το ΕΑΑ ζητά συγνώμη για την επιπλοκή αυτή και παραμένει στην διάθεση των ενδιαφερομένων για κάθε επικοινωνία για θέματα ασφαλείας, στην διεύθυνση abuse@noa.gr».

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φωτιά στην Αγιά Λάρισας - Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Φωτιά στην Πάτρα: Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο για να τον σώσει - Συγκλονιστικό βίντεο
Chevron Right