Ελλάδα

Βροχές σε λίγες ώρες και κουφόβραση – Τι ισχύει για την Αθήνα (live)

Ο καιρός σήμερα χαρακτηρίζεται από αστάθεια και βροχές από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα.

Με κάποιες βροχές προς το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και τα βόρεια ορεινά θα κυλήσει καιρικά η Παρασκευή, με τον υδράργυρο, όμως, να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η Αττική, πάντως, δεν θα δει φαινόμενα σήμερα, μόνο συννεφιά και σκόνη. 

Κακοκαιρία και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα, μετά τις 11 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, όπως χαρακτηριστικά λέει, ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας θα έχει κουφόβραση, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0zYZ7Vj6Umx6BDhFJRupn9kTq4h54KCYB3ovRwMfPrGcWfCa8jSmC9XhFrYjncqM8l

Η αλλαγή του καιρού έρχεται μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου, όταν σύμφωνα με τον κ. Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή της ΕΜΥ, «για πρώτη φορά μετά από ένα 4μηνο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Υπάρχει βέβαια μεγάλη αβεβαιότητα, αλλά είναι εμφανής η πτωτική πορεία του υδραργύρου , μάλιστα και συνοδεία βροχών».

Η πορεία των βροχοπτώσεων σήμερα από το windy:

Ο καιρός από το Meteo

Όμβροι ή τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά. Καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα. Τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις. Οι νεφώσεις προοδευτικά στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο θα πυκνώσουν δίνοντας όμβρους ή τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 32-34, στη Θεσσαλία από 17 έως 35-37, στην Ήπειρο από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 35-37 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-35 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 5 στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34-35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά, με πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Στο Ιόνιο τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί κυρίως στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 τοπικά 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33, τοπικά στη νότια Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί κυρίως στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα δυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 στα νησιά έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και στις Σποράδες από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μακελειό σε λύκειο των ΗΠΑ: Δώρο του πατέρα του το φονικό όπλο του 14χρονου
O Pavel Durov σπάει τη σιωπή του: «Άστοχη» η σύλληψη, το Telegram δεν είναι ο «παράδεισος της αναρχίας»
Chevron Right