Ελλάδα

Χιονιάς πριν την… Άνοιξη: Πού θα χιονίσει σήμερα (Δείτε live)

Δύο ημέρες με χιόνια στα ορεινά και έπειτα Άνοιξη με θερμοκρασίες πολύ πιο υψηλές από τα κανονικά.

Με βροχές θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά στη βόρεια και δυτική χώρα. Το σκηνικό θα αλλάξει τις επόμενες ημέρες, με τον Χειμώνα να… υποχωρεί και τη θέση του να παίρνει η… Άνοιξη. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου για σήμερα αναμένονται χιόνια στα βόρεια σύνορα της χώρας και από το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν στα ορεινά της Β.Ελλάδας σε υψόμετρα ακόμη και 600μ.

Για χιόνια στα δυτικά και βόρεια κάνει λόγο και η ΕΜΥ.

Ημέρα με χιονοπτωσεις θα είναι και η Παρασκευή, όπου θα δούμε χιόνια στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πάντως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τις 11/12 μέχρι και τις 16/12 θα έχουμε πάλι «άνοιξη» με την θερμοκρασία να ανεβαίνει αισθητά.

Live οι χιονοπτώσεις από το windy:

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Το βράδυ πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-12-2023

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και το Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση στα ηπειρωτικά τμήματα από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα τοπικά στο Αιγαίο πιθανό να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Εύβοιας και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά και τη δυτική Μακεδονία παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια τμήματα του Αιγαίου από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 04 έως 13, στη δυτική χώρα, στα νότια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από 05 έως 15 με 16 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τοπικά τους 18 με 19 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τι ώρα κλείνουν οι δρόμοι στην Αθήνα για τον Ερντογάν
Διακοπή ρεύματος σήμερα 7/12 σε περιοχές της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας
Chevron Right