Την ώρα που κρίνεται η τύχη της Εύας Καϊλή στο Βέλγιο, κίνηση – κλειδί από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Αντεισαγγελέα ε.τ. που ενδέχεται να οδηγήσει σε άσκηση ποινικής δίωξης και στη χώρα μας κατά της Ευρωβουλευτή.
Ο κ. Βουρλιώτης με διάταξή του, δέσμευσε το πρωί της Πέμπτης (22/12) το οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο, που αγόρασαν η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, προκειμένου να ελεγχθεί εάν αγοράστηκε με χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του ζεύγους.
Ήδη έχουν δεσμευτεί από τον κ. Βουρλιώτη οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Ευρωβουλευτή από τις αρχές που ξέσπασε το σκάνδαλο Καϊλή στο Βέλγιο.
Ωστόσο, η δέσμευση του ακινήτου στην Πάρο ανοίγει τον δρόμο για την άσκηση ποινικής δίωξης και στην Ελλάδα κατά της Εύας Καϊλή, εφόσον διαπιστωθεί σύνδεση των χρημάτων του Qatargate, με την αγορά του οικοπέδου στη χώρα μας.
Ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε τη δικογραφία από τις Βέλγικες δικαστικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστώσει, εάν η αγορά του οικοπέδου στην Πάρο έχει συμπεριληφθεί στο βέλγικο κατηγορητήριο.