Ελλάδα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Αυτός είναι ο Αιγύπτιος δράστης της επίθεσης στη ναυτιλιακή εταιρεία

Ο δράστης, γνωστός και ως «Άρης», σκότωσε τρεις ανθρώπους της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο 70χρονος Αριστείδης Ελ Μπουράι, γνωστός ως «Άρης» ήταν ο δράστης της επίθεσης με τρεις νεκρούς σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, που έγινε το πρωί της Δευτέρας (12/02).

Συγκεκριμένα, επί 36 συναπτά χρόνια εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία της Γλυφάδας ο Αιγύπτιος δράστης, ο οποίος δολοφόνησε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με καραμπίνα. Οι εργαζόμενοι τον ήξεραν με το μικρό του όνομα («Άρης»), ενώ το ίδιο γνωστός ήταν και στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των ιδιοκτητών της εταιρείας.

Επισημαίνται ότι ο δράστης ήταν για πάρα πολύ καιρό ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χρόνια από εργαζόμενος της εταιρίας είχε γίνει και φροντιστής των σπιτιών της. Είχε πρόσβαση σε όλες τις πολυτελείς οικίες τους, σε μία εκ των οποίων μάλιστα του είχε παραχωρηθεί χώρος για να ζει και ο ίδιος. Επίσης, είχε αναλάβει τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας του σπιτιού.

 Γλυφάδα, Ναυτιλιακή Εταιρεία, Δράστης, Αριστείδης Ελ Μπουράι

Το χρονικό της τραγωδίας στη Γλυφάδα

Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε στον Αιγύπτιο η απόλυσή του. Εκείνος θεώρησε ότι ήταν άδικο για εκείνον, ωστόσο, κανείς δεν περίμενε τη δολοφονική του αντίδραση. Από τον τρόπο δράσης του, οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα. Πήγε στη ναυτιλιακή εταιρεία με σκοπό να σκοτώσει τα «αφεντικά», όπως τα χαρακτήρισε, και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο δράστης εισέβαλε, το πρωί, στον υπόγειο χώρο του πάρκινγκ με το αυτοκίνητό του και στάθμευσε. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο από το κλιμακοστάσιο και πυροβόλησε στο κεφάλι αρχικά τον διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) της εταιρείας, που ήταν μέλος της εφοπλιστικής οικογένειας. Στη συνέχεια, πυροβόλησε με την ίδια κοντόκανη καραμπίνα τον καπετάνιο που προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον σταματήσει. Στο τέλος, μετέβη στο γραφείο της ιδιοκτήτριας της εταιρείας, την οποία πυροβόλησε στο κεφάλι.

Με γρήγορες κινήσεις κατευθύνθηκε σε μία αποθήκη στο υπόγειο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Μαζί του είχε και ένα περίστροφο, το οποίο το άφησε στο αυτοκίνητό του. Στο Ασκληπιείο της Βούλας νοσηλεύονται δύο εργαζόμενοι στην εταιρεία, που έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Πρόκειται για γυναίκες που άκουσαν τους πυροβολισμούς και έμειναν για ώρα μόνες τους μέχρι να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί.

Σε ερώτηση προς αστυνομικές πηγές για το κίνητρο του Αιγύπτιου αναφέρεται ότι σχετίζεται με την πρόσφατη απόλυσή του, την οποία ουδέποτε αποδέχτηκε.

Ποιοι έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς

Οι λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, συγκλονίζουν και οι μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι ο δράστης της επίθεσης μπήκε έχοντας ξεκάθαρα στο μυαλό του, τους «στόχους» του. Ο δράστης, Άρης Ελμπουράι, δούλευε για πολλά χρόνια ως επιστάτης στην οικογένεια του εφοπλιστή και απολύθηκε πρόσφατα.

Από τους πυροβολισμούς του Αιγύπτιου, νεκροί έπεσαν η αδελφή του εφοπλιστή, Μαρία Καρνέση, ο Αντώνης Βλασσάκης, ο άνδρας της αδελφής της Μαρίας Καρνέση, και ένας καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης.

Ο ένοπλος παρέκαμψε τα μέτρα ασφαλείας και κατάφερε να μπει ένοπλος στο κτήριο επί της οδού Αρτεμισίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά αντίκρισε τον Αντώνη Βλασσάκη, γαμπρό της εφοπλίστριας τον οποίο πυροβόλησε, ενώ λέγεται ότι ο Ηλίας Κουκουλάρης, ο καπετάνιος, προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά τελικά έχασε τη ζωή του.

Η Μαρία Καρνέση, ακούγοντας τους πυροβολισμούς χωρίς να γνωρίζει τι συνέβη, έμεινε κλειδωμένη στο γραφείο της. Ο δράστης έφτασε έξω από την πόρτα της ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο. Πυροβόλησε την πόρτα του γραφείου της, άνοιξε και τη σκότωσε.

Γλυφάδα, Ναυτιλιακή Εταιρεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κατερίνα Λιόλιου: Της μελάνιασαν το μάτι πετώντας ηλεκτρονικό τσιγάρο μαζί με τα λουλούδια
H Μαρία Καρνέση και η αδελφή της εναντίον του Σπύρου Καρνέση: Η δικαστική διαμάχη
Chevron Right