Ελλάδα

Πολιτική Προστασία: Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου μετά από τις πολλές ταυτόχρονες φωτιές

Σε εξέλιξη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας λόγω των φωτιών.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛΑΣ, του ΓΕΕΘΑ, ο γενικός διευθυντής Δασών, Ευάγγελος Γκουντούφας και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων που θα συνεχίσουν να πνέουν κατά τόπους και τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας, με ανάρτησή του προειδοποίησε για τις σημαντικές ποινές που επισύρει πλέον ο εξ’ αμελείας εμπρησμός.

Όπως τόνισε, ήδη έγιναν 3 συλλήψεις, επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ ένας εξ αυτών θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα.

Όλα αυτά ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν εστίες φωτιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Χρήστος Φερεντίνος: Το δυνατό χαρτί του ΣΚΑΪ και στο Still Standing μετά τον Μονομάχο
Super League: Ο ΠΑΟΚ έβαλε «φωτιά», ο Παναθηναϊκός τα έχασε όλα μόνος του
Chevron Right