Ελλάδα

Περιορίστηκε η φωτιά στο Λαύριο – Έκαιγε κοντά σε σπίτια και κατασκήνωση

Η φωτιά στο Λαύριο αντιμετωπίστηκε μέσα σε 30 λεπτά δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας 

Φωτιά στο Λαύριο, συγκεκριμένα στη περιοχή της Ποσειδωνίας, η οποία περιορίστηκε λίγη ώρα μετά την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεση του μετώπου κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, ενώ στο σημείο βρίσκεται και πλωτό μέσο του πυροσβεστικού σώματος.

lavrio1_65ce5.jpg

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία το απόγευμα της Κυριακής (14/07/2024) κοντά σε σπίτια και κατασκηνώσεις.

Για τη φωτιά ήχησε δύο φορές το 112. Την πρώτη ενημέρωσε τους πολίτες για την εκδήλωση της φωτιάς και τη δεύτερη τους κάλεσε να απομακρυνθούν από την περιοχή της Ποσειδωνίας προς την Ανάβυσσο.

Δηλώσεις Κικίλια

«Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες», ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Λ. Αλεξάνδρας: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για το επεισόδιο έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού
Ντόναλντ Τραμπ: Αυτό είναι το όπλο με το οποίο έγινε η απόπειρα δολοφονίας του
Chevron Right