Ελλάδα

Σε ποια σχολεία δεν θα γίνει σήμερα αγιασμός

Η κακοκαιρία Atena ανέβαλε τον αγιασμό σήμερα, Τετάρτη 11/09 σε πολλά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Πρώτο κουδούνι σήμερα, Τετάρτη 11/09, στα σχολεία της χώρας, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις. Παραδοσιακά, την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς γίνεται ο αγιασμός, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να κάνουν την πρώτη επαφή μετά από ένα τρίμηνο παύσης. 

Ωστόσο, το πρώτο κουδούνι συνέπαισε και με την πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία, με αποτέλεσμα οι τοπικές Αρχές να αποφασίσουν την αναβολή του αγιασμού σε αρκετά σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε την αναβολή του αγιασμού, αφού η περιφέρεια θα βρισκόταν στη δίνη της κακοκαιρίας το πρωί της Τετάρτης, όπως και οι Αρχές στην Λήμνο.

Έτσι, το κουδούνι δεν χτύπησε σήμερα για τους μαθητές της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Έβρου και της Λήμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχοντας υπόψη το επικαιροποιημένο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την Περιφέρεια ΑΜΘ, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων κατά μια ημέρα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί μεταφέρονται για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024».

Οι υπόλοιποι μαθητές θα πρέπει να είναι στα σχολεία στις 08:15.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου

Σας γνωρίζουμε ότι, με την υπ’ αριθμ. 230/2024 απόφαση της Δημάρχου Λήμνου κ. Ελεονώρας Γεώργα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των ειδικών σχολείων του Δήμου Λήμνου, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, με βάση την πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για επικράτηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) στην περιοχή μας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης και για την προστασία μαθητών, διδασκόντων και λοιπού προσωπικού, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 11-09- 2024. Οι τελετές Αγιασμού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12-09-2024, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Δεν τελείωσε ακόμα η κακοκαιρία: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Live οι βροχές
Χάος στους δρόμους της Αθήνας: Κίνηση στον Κηφισό εξαιτίας φορτηγού
Chevron Right