Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Στάνφορντ: 65 Έλληνες καθηγητές ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου

Η ανάλυση που εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ υπό τον Καθηγητή John Ioannidis.

Ερευνητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πολυτεχνείο Κρήτης (συνολικά 65 άτομα) έχουν συμπεριληφθεί σε δύο λίστες κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το έτος 2022, που δημιουργήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και δημοσιεύτηκαν στις αρχές Οκτωβρίου 2023. Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις αντικατοπτρίζουν το υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο που διεξάγεται στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

Δημοκρίτειο Θράκης

Συνολικά 29 ερευνητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν συμπεριληφθεί σε δύο λίστες κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου. Η πρώτη λίστα προσδιορίζει τους κορυφαίους μελετητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, των οποίων οι δημοσιεύσεις αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Η ανάλυση που εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών του Stanford University υπό τον Καθηγητή John Ioannidis, διεξήχθη με βάση αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2022, και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως, απαριθμεί δε επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.

Πολυτεχνείο Κρήτης

36 Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης ανάμεσα στους Κορυφαίους 2% Επιστήμονες Παγκοσμίως. Όπως αναφέρει η διοίκηση του Ιδρύματος επιβεβαιώθηκε και φέτος το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει, καθώς και η διεθνής φήμη που έχει αποκτήσει, το Πολυτεχνείο Κρήτης, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του John P.A. Ioannidis (2023) του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023.

Η κατάταξη αυτή, με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators», ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως. Τριάντα έξι (36) μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος εμφανίζονται συνολικά στις λίστες της κατάταξης. Η ανανεωμένη, για το 2023, ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2022 και του συνολικού τους έργου και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως.

Η ευρύτερη ετήσια αξιολόγηση της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford βασίζεται στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει κάθε επιστήμονας με τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus. Συνολικά, και στις δύο λίστες, εμφανίζονται τριάντα έξι (36) μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο «χάρτης» στις 6 Περιφέρειες που κρίνονται την Κυριακή - Τα ντέρμπι στους μεγάλους Δήμους
Ποιος συντελεστής της Fauda και της Thran έχασε τη ζωή του από τη Χαμάς
Chevron Right