Ελλάδα

Μετακίνηση εκτός νομού τα Θεοφάνια: Πώς ταξιδεύουμε

Πώς θα γίνει η μετακίνηση εκτός νομού τα Θεοφάνια. Πόσα άτομα επιτρέπονται στα αυτοκίνητα, τι ισχύει με ΚΤΕΛ και οι περιπτώσεις που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Η μετακίνηση εκτός νομού τα Θεοφάνια θα γίνει με αυστηρούς περιορισμούς σε αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ και πλοία, καθώς η χώρα βρίσκεται στη δίνη της μετάλλαξης Ομικρον.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που είναι σε ισχύ, επιτρέπονται μέχρι πέντε (5) επιβάτες, πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης(Ε.Δ.Χ., Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν. 4093/2012 (Α’ 222) έως επτά (7)θέσεων.

Ακόμη, το όριο είναι μέχρι επτά (7) επιβάτες, πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.4093/2012 έως εννέα (9) θέσεων.

Μάλιστα, η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν α) αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους. Στην περίπτωση που τα τέκνα είναι ενήλικα, η διαπίστωση της συνδρομής αυτής γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου(διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης) ή β)άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Σημειώνεται, ότι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Ε.Ι.Χ. μόνο ο/η οδηγός,σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α’ και β βαθμού.

Επίσης, ως προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς [λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών), τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας,λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σιδηρόδρομος, αναβατήρες(τελεφερίκ)], λειτουργία με μέγιστη πληρότητα ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%)και με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης).

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Καζακστάν: Διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Αλμάτι - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Ανδρέας Μικρούτσικος για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Ήταν μία δαιμόνια γυναίκα»
Chevron Right