Ελλάδα

Καιρός: Ζέστη με 5 βαθμούς πάνω από το κανονικό – Η πρόγνωση του Meteo

Η πρόγνωση καιρού του Meteo για τις επόμενες ημέρες. Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αλλά και… βροχές.

Δύο «πρόσωπα» αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ευρώπη, καθώς στο δυτικό τμήμα της ο χειμώνας επιστρέφει, ενώ στη χώρα μας θα πάρουμε μια γεύση από… άνοιξη, τουλάχιστον ως προς τη θερμοκρασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Meteo, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Ελλάδα μέχρι και το Σάββατο (24/2) θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας και η αστάθεια με τοπικές βροχές. Την ίδια ώρα που η δυτική Ευρώπη δέχεται αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας και πολικές αέριες μάζες από τον βόρειο Ατλαντικό.

Αύριο, Παρασκευή (23/2) αναμένονται ψυχρές αέριες μάζες στη δυτική Ευρώπη και θερμές αέριες μάζες στην ανατολική Ευρώπη.

europi_meteo_b69a3.jpg

Στην περιοχή μας, οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας θα κυμαίνονται έως περίπου 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ στα βόρεια Βαλκάνια έως και 10 βαθμούς υψηλότερα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.

Στους ορεινούς όγκους της βόρειας Ισπανίας, της νότιας Γαλλίας και γενικά στις Άλπεις οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά διαστήματα έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το ύψος χιονιού σε αυτές τις περιοχές είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον 25 ετών, και οι χιονοπτώσεις που προβλέπονται θα είναι οι πιο αξιόλογες του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής.

Στη χώρα μας, βροχοπτώσεις προβλέπονται να εκδηλωθούν από την Κυριακή 25/2, αλλά η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα με την επικράτηση νοτιάδων.

Ο καιρός τον Μάρτιο: Καλά, αλλά και κακά νέα – Πρώτη πρόγνωση

Ο χειμώνας φεύγει και επίσημα σε λίγες ημέρες – αν και δεν ήρθε ποτέ πραγματικά – και η Άνοιξη θα κάνει ποδαρικό με έναν Μάρτιο που θα θυμίζει… Φθινόπωρο. Ο καιρός, λοιπόν, θα συνεχίσει να είναι μπερδεμένος και τον πρώτο μήνα της Άνοιξης, αφού τα μακροπρόθεσμα στοιχεία δείχνουν πως θα χαρακτηρίζεται από βροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη τα πρώτα προγνωστικά στοιχία δείχνουν άστατο καιρό τον Μάρτιο, με αρκετές βροχές. «Θα θυμίζει προχωρημένο Φθινόπωρο», σχολίασε.

Γιατί η πρόγνωση φέρνει και καλά και κακά νέα; Διότι, το καλό είναι πως θα βρέξει, γιατι οι αγρότες και η γη χρειάζονται τις βροχές, ενώ τα κακά νεα είναι για όσους ήθελαν να δουν από νωρίς ανοιξιάτικο καιρό.

Ο πιο ζεστός χειμώνας των τελευταίων 25 ετών

Χθες, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε πως τα μετεωρολογικά στοιχεία έδειξαν πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο ζεστός τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον.

Τα στοιχεία από τους σταθμούς της ΕΜΥ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι εντυπωσιακά.

Ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία του χειμώνα για την Αθήνα είναι 14,2 βαθμούς Κελσίου και για τη Θεσσαλονίκη 10,4 βαθμούς Κελσίου. Φέτος η μέση θερμοκρασία θα είναι 16,7 βαθμοί Κελσίου για την Αθήνα και 13,8 βαθμούς Κελσίου για τη Θεσσαλονίκη.

Δηλαδή, 2,5 βαθμοί πάνω για την Αθήνα και 3,4 βαθμούς Κελσίου πάνω για τη Θεσσαλονίκη.

Και για για τις δύο πόλεις είναι οι πιο ζεστοί χειμώνες από το 2000, πολύ πιθανόν όμως και των προηγούμενων δεκαετιών. Ο δεύτερος πιο ζεστός χειμώνας ήταν ο περσινός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το deepfake μπορεί να απαγάγει εικονικά το παιδί σας - Προσοχή σε social media και κλήσεις
Συνελήφθη 43χρονος για ομοφοβικά βίντεο και fake news για τα εμβόλια
Chevron Right