Με όρους αποφυλακίστηκε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μετά από τρεις μήνες στη φυλακή και στο πλευρό του βρέθηκε η αδελφή του και οι κόρες του.
Τη σχετική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας και ο δικηγόρος θα δικαστεί για το αδίκημα της ενδοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση σε βαθμό πλημμελήματος.
Η στιγμή της αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα:
Δικηγόροι και συγγενείς του Απόστολου Λύτρα φτάνουν στις φυλακές:
Το δικαστήριο έκρινε πως η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, θα πρέπει να αρθεί, επιβάλοντάς τους, όμως, συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους.
Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι οι εξής
- Απαγορεύεται να προσεγγίζει τη σύζυγό και την οικία της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων
- Απαγορεύεται να επικοινωνεί μαζί της άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπευαι μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
- Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
- Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.
Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος ήταν προφυλακισμένος από τις 20 Ιουνίου για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.
«Δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα ήταν πλημμελήματα. Ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που έκανε ο κ. Λύτρας από την πρώτη μέρα που απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας: Ότι ζητά συγγνώμη, και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει αυτό που έκανε στην οικογένειά του. Θέλει να είναι ξανά πίσω με τα παιδιά του, τα οποία επί τρεις μήνες δεν τα είδε και ελπίζει να μεγαλώσουν δίπλα του όπως πρέπει» ήταν η δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του κ. Λύτρα. Στη συνέχεια, χαρακτήρισε σωστούς τους όρους αποφυλάκισης και πως θα τηρηθούν, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Απόστολος Λύτρας μπορεί να επανέλθει και να ασκήσει τα καθήκοντά του.