Ελλάδα

Στην ΕΜΑΚ ο Τούρκος πρέσβης – Το «ευχαριστώ» για την ελληνική βοήθεια μετά τον φονικό σεισμό

Ο κ. Ερτσιγιές «επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της Τουρκίας και ευχαρίστησε τα μέλη της EMAK και του ΕΚΑΒ που διέσωσαν 5 ζωές στο Χατάι», μετά τον φονικό σεισμό της 6η Φεβρουαρίου.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης υποδέχθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτσιγιές, ο οποίος θέλησε να πει το δικό του, προσωπικό, «ευχαριστώ» στην ελληνική βοήθεια μετά τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

«Υποδέχτηκα στη βάση της ΕΜΑΚ τον πρέσβη της Τουρκίας Τσαγατάι Ερτσιγιές. Η ελληνική αποστολή απέδειξε τι σημαίνει έμπρακτη, ουσιαστική αλληλεγγύη. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό των σεισμόπληκτων για όσο χρειαστεί», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ο κ. Ερτσιγιές βρέθηκε στη βάση της ΕΜΑΚ και εξέφρασε εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους για την συμβολή της ελληνικής αποστολής στις επιχειρήσεις διάσωσης έπειτα από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας στο Twitter, ο κ. Ερτσιγιές «επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της Τουρκίας και ευχαρίστησε τα μέλη της EMAK και του ΕΚΑΒ που διέσωσαν 5 ζωές στο Χατάι μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν 10 επαρχίες της Τουρκίας».

Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 48.000

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία από τους ισχυρούς σεισμούς του περασμένου μήνα αυξήθηκε σε 48.448, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ οι αρχές προσπαθούν να στήσουν πόλεις από κοντέινερ για να προσφέρουν μακροπρόθεσμα στέγη σε άστεγους σεισμόπληκτους.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία έχει ξεπεράσει τους 54.000.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μαλάτια, μια από τις επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς, ο Σοϊλού δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία περιλαμβάνει 6.660 ξένους υπηκόους, κυρίως Σύρους, προσθέτοντας ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμα να ταυτοποιήσουν 1.615 θύματα.

Ο κύριος σεισμός και οι ισχυροί μετασεισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 115.000 άνθρωποι στην Τουρκία ενώ εκατομμύρια αναζήτησαν καταφύγιο σε σκηνές ή προσπαθούν να μετεγκατασταθούν σε άλλες πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σασμός: Η Μαρία Πρωτόπαππα τρολάρει τη Μαρίνα – δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter
Ουγγαρία: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της καραμπόλας 42 οχημάτων
Chevron Right