Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Οκτώ νέες πιάτσες ταξί στο κέντρο της πόλης

Οκτώ νέες πιάτσες ταξί στο κέντρο της Αθήνας. Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. 

Υπερδιπλασιάζονται οι πιάτσες ταξί στο κέντρο της Αθήνας με οκτώ νέες να προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες έξι.

Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος Αθηναίων σκοπεύει να βελτιώσει την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και να βάλει μια τάξη στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στην πόλη, μειώνοντας σημαντικά τις «ουρές» που σχηματίζουν τα ταξί.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες οδηγοί θα έχουν πλέον την δυνατότητα να σταθμεύουν νόμιμα τα οχήματά τους, χωρίς πλέον να κινδυνεύουν από την επιβολή προστίμων.

Πρόκειται για μια κυκλοφοριακή ανάσα στην καρδιά της πόλης, που θα διευκολύνει και την καθημερινότητα των πεζών, εξασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη κυκλοφορία τους στα πεζοδρόμια του ιστορικού κέντρου, τα οποία καταλαμβάνονται συχνά από σταθμευμένα επαγγελματικά οχήματα.

Ήδη έχουν δοθεί θέσεις προς χρήση σε νέες πιάτσες στις οδούς Σοφοκλέους Ευριπίδου, Πλατεία Μοναστηρακίου, Αγίων Ασωμάτων, Ομήρου και Σίνα, με το σύνολο των νέων θέσεων να αναμένεται να παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η οριοθέτηση των νέων θέσεων στάθμευσης έγινε ανάλογα με το διαθέσιμο πλάτος των οδών, προκειμένου το κομμάτι που απομένει να επαρκεί για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.

Στα σημεία θα υπάρχει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, διαγράμμιση και πινακίδες, ώστε να μην εμποδίζεται η στάθμευση των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά στις περιοχές με lockdown
Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά στις περιοχές με lockdown
Chevron Right