Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας πέθανε τα ξημερώματα από την καρδιά του.
Την είδηση την έκανε γνωστή ο αδερφός του μέσα από το Facebook, γράφοντας «Προφητικό το βιβλίο του αδερφού μου Δημήτρης Φύσσαςς ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ που κυκλοφόρησε: “Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει”. Δεν πρόλαβε να κάνει την παρουσίαση. Πέθανε τα ξημερώματα από την καρδιά του. Δεν υπάρχουν λόγια».
Πριν από 15 ώρες ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας έκανε την τελευταία του ανάρτηση, σχολιάζοντας το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, φίλοι και συγγενείς γράφουν στον τοίχο του στο Facebook -όπου ήταν ιδιαίτερα ενεργός- το δικό τους «αντίο».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η φωνή και η πένα του Δημήτρη Φύσσα σίγησαν. Στα 68 του, ο επί χρόνια συνεργάτης του Αθήνα 9.84 αλλά και της Athens Voice και του Athens Review of Books δεν είναι πλέον μαζί μας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία και Πολιτική Επιστήμη.
Άφησε πίσω πλούσιο έργο. Το «Η γενιά του Πολυτεχνείου. Ένα βιογραφικό λεξικό» (εκδόσεις Δελφίνι, 1993). Έναν χρόνο αργότερα, και πάλι από τις εκδόσεις Δελφίνι το «Αυστηρώς ακατάλληλον. Προγράμματα αθηναϊκών κινηματογράφων σεξ. Συμβολή στην Κοινωνιολαογραφία».
Τη δεκαετία του 2000 εκδίδει τα πρώτα λογοτεχνήματά του: Τα διηγήματα με τίτλο «Αγύριστο κεφάλι», το 2004 και, τον επόμενο χρόνο, το μυθιστόρημα «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος», και τα δύο από τις εκδόσεις Εστία.
Το 2008, από τις εκδόσεις Γνώσεις εμφανίζεται το μυθιστόρημά του εναλλακτικής ιστορίας, με τίτλο «Στρατιώτης του Χριστού. Ημερολόγιο δυσμετάφραστο». Την ίδια χρονιά, στις εκδόσεις Γιαου. Κε. παρουσιάζει συλλογή ποιημάτων, την «Οι αστικοί χώροι είναι ποίηση από μόνοι τους. Ποιήματα 1972-2008».
Το 2012 επανέρχεται στις εκδόσεις Εστία, με το μυθιστόρημα «Ο αναγνώστης του Σαββατοκύριακου» και τον επόμενο χρόνο εμφανίζει την έρευνα «Τα σινεμά της Αθήνας 1896 – 2013. Ιστορίες του αστικού τοπίου» καθώς και την ποιητική συλλογή «Της καύλας + Ου φωνητά. Βωμολοχικά ποιήματα και βωμολοχικές παρωδίες».
Νέο μυθιστόρημά του, με τίτλο «Ο κηπουρός κι ο καιροσκόπος» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Εστία το 2014 καθώς και το μυθιστόρημα «Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης», το 2015.