Ελλάδα

Γιώργος Γεωργίου: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του

Έφυγε σε ηλικία 71 ετών ο Γιώργος Γεωργίου. Η ημέρα και η ώρα της κηδείας του γνωστού αθλητικογράφου.

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και στους ποδοσφαιρόφιλους προκάλεσε η θλιβερή είδηση του θανάτου του αθλητικογράφου Γιώργου Γεωργίου.

Ο Γιώργος Γεωργίου το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας (5/6) σίγησε η εμβληματική φωνή που συντρόφευσε αρκετές γενιές ποδοσφαιρόφιλων για τις ατάκες του, οι οποίες μέχρι και σήμερα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Στην προσωπική του ζωή περπατούσε τον δικό του Γολγοθά, καθώς ο γιος του διαγνώστηκε από μικρή ηλικία με τη σπάνια εκφυλιστική νόσο «αταξία του Φρίντριχ», και τελικά πέθανε το 2017. Όπως είχε ο ίδιος δηλώσει, όταν έμαθε το τι έχει ο Τάσος, ξύπνησε το άλλο πρωί με ασπρισμένα μαλλιά και τα δόντια του να πέφτουν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η κηδεία του Γιώργου Γεωργίου θα γίνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 10:30 στο Κοιμητήριο στου Ζωγράφου, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα της Αθήνας, στις 26 Μαΐου 1952. Ήταν συμμαθητής στο ίδιο θρανίο με τον μετέπειτα, επίσης, γνωστό αθλητικογράφο Κώστα Καίσαρη. Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία «Παναθηναϊκή Φλόγα», στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος» του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, ενώ είχε συνεργαστεί και με τα περιοδικά «Σύγχρονος Αθλητισμός» και «Forza». Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον «Φίλαθλο», καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του, «Το Καφενείο των Φιλάθλων».

Ο ίδιος δήλωνε οπαδός του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά στον «Φίλαθλο», τη δεκαετία του ’80, έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πολλές φορές με επικριτικό και δηκτικό τρόπο (γενικότερο χαρακτηριστικό του «Φιλάθλου» εκείνα τα χρόνια). Τον χαρακτήριζε, όμως, η αντικειμενικότητα και η τάση του να τα λέει «έξω απ’ τα δόντια», ασκώντας κριτική σε θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις του αθλητισμού και – κυρίως – του ποδοσφαίρου.

Η εκπομπή «Το Καφενείο των Φιλάθλων», τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Η τηλεοπτική του εκπομπή είχε κατά καιρούς φιλοξενηθεί στους σταθμούς ALPHA, CHANNEL 9, ΤΗΛΕΑΣΤΥ, EXTRA 3, ACTION 24 και KONTRA CHANNEL.

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στον ραδιοσταθμό «Real FM 97,8» και ήταν ένας από τους μακροβιότερους δημοσιογράφους του σταθμού από ίδρυσης του. Τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.

Ο Γιώργος Γεωργίου νυμφεύθηκε δύο φορές, το 1980 την πρώτη του σύζυγο Μαρία και, το 1997, τη δεύτερη του σύζυγο Ευγενία. Απέκτησε με καθεμία από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο (ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και απεβίωσε το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται «Αταξία Φρίντριχ») και τη Σταυρούλα (γενν. 1998), αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τσαπανίδου: «Έχουν αποφασίσει στη ΝΔ να τερματίσουν την προπαγάνδα και σε αυτές τις εκλογές»
Ρωσία: Ο στρατός της άρχισε γυμνάσια στη Βαλτική, μία ημέρα μετά το ΝΑΤΟ
Chevron Right