Ο δράστης και πεθερός του θύματος της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα φέρεται να υποστήριξε στις αρχές ότι ο γαμπρός του δεν ήταν καλός σύζυγος καθώς η κόρη του «δεν περνούσε καλά».
Ωστόσο, στενός φίλος του γιατρού που δολοφονήθηκε, ανέφερε στο iEidiseis: «Τον γιατρό τον γνωρίζω χρόνια… Δε μου είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε προβλήματα με τη σύζυγό του την οποία εκτιμώ αφάνταστα. Η εικόνα που είχα για αυτήν την οικογένεια ήταν η καλύτερη. Ο γιατρός μάλιστα δε μου είχε αναφέρει πότε να έχει τσακωμούς, διαπληκτισμούς ή οτιδήποτε άλλο με τη σύζυγό του. Με τον πεθερό του γνωρίζω ότι δεν είχε πολλές σχέσεις αλλά μέχρι εκεί. Ο φίλος μου είχε στο ιατρείο του, τη σύζυγό του προκειμένου να τον βοηθάει σε μη ιατρικές εργασίες. Θεωρώ ότι αν δεν τα πηγαίνανε καλά μεταξύ τους, θα μπορούσε να έχει έναν υπάλληλο και όχι τη γυναίκα του. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Είμαι μουδιασμένος. Ποτέ δεν είχα ακούσει για διαπληκτισμούς ή κόντρες. Η εικόνα που έχω εγώ είναι για μία οικογένεια αξιοπρεπέστατη με τη σύζυγό του φίλου μου να είναι μια σωστή μητέρα. Αυτό έβγαινε προς τα έξω».
Συνελήφθη και η πεθερά του θύματος – Φώναζε «ρίξ’ του»
Νωρίτερα, συνελήφθη και η σύζυγος του φερόμενου δράστη του εγκλήματος στην Αγία Βαρβάρα, σήμερα, Κυριακή (25/2), η οποία, όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα, φέρεται να είχε καταλυτικό ρόλο στη δολοφονία του γιατρού.
Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη γιατί υπάρχει μαρτυρία σε κατάθεση που ανέφερε ότι άκουσε τη γυναίκα να λέει στον άντρα της «ρίξτου, ρίξτου», έτσι η συνελήφθη και η σύζυγος του δράστη για συμμετοχή.
Αναφορικά με τον 69χρoνο δράστη, δεν είπε κάτι συγκεκριμένο στην κατάθεσή του παρά μόνο ότι «η κόρη μου δεν περνούσε καλά εξαιτίας του».
Πώς έγινε η δολοφονία με τον γιατρό στην Αγία Βαρβάρα
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θύτης και θύμα, διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία στην Αγία Βαρβάρα. Στο ισόγειο οι γονείς, στον πρώτο η κόρη με τον 57χρονο και τα δύο τους παιδιά. Στον δεύτερο όροφο ο γιος τους, ο αστυνομικός που ειδοποίησε την ΕΛΑΣ.
Ο 57χρονος γιατρός – ουρολόγος σε κλινική, φέρεται να ζήτησε από τον αδερφό της γυναίκας του, να κατέβει στο σπίτι τους για να κρατήσει το ένα από τα παιδιά. Εκείνος είχε να πάει κάπου με το άλλο παιδί. Ο 69χρονος το έμαθε και τον περίμενε να γυρίσει.
Όταν τον βρήκε στην είσοδο του σπιτιού τον πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα.
Ο 69χρονος έχει συλληφθεί και οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αττικής.