Οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα έχουν πάρει τη μορφή ντόμινο, την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου σχεδιάζει την υπερασπιστική της γραμμή μέσα από τον Κορυδαλλό.
Η ανακάλυψη ενός φιαλιδίου με το αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο – για τη δολοφονία της οποίας κατηγορείται η 33χρονη – προκαλεί πληθώρα ερωτημάτων, κυρίως γιατί ένα τόσο πολύτιμο εύρημα για τις έρευνες των Αρχών βρέθηκε μετά από τόσο μεγάλο διάστημα που η υπόθεση είναι στην επικαιρότητα.
Μιλώντας στο MEGA, o αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αποκάλυψε πως το υπουργείο Υγείας έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για τον Διοικητή του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, σχετικά με το φιαλίδιο με το αίμα του κοριτσιού.
Τόσο ο διοικητής όσο και άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, χαρακτήρισαν «ανεξήγητο» το πώς βρέθηκε έπειτα από ένα χρόνο το φιαλίδιο, δηλώσεις που οδήγησαν και στην ΕΔΕ.
Τι θα υποστηρίξει στο δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου
Αυτό που φαίνεται πως θα επικαλεστεί στοδικαστήριο η33χρονη κατηγρούμενη, είναι ότι δεν είναι η κεταμίνη που σκότωσε τη Τζωρτζίνα αλλά… ένα σπανιότατο σύνδρομο από το οποίο έπασχε.
Παράλληλα, ο τεχνικός σύμβουλος της κατηγορούμενης ανέφερε σε δηλώσεις του πως «η κεταμίνη δεν σκοτώνει».
Ειδικότερα, ο τεχνικός σύμβουλος, Γιώργος Σιδεράς που έχει αναλάβει την υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου επικαλείται ότι:
«Η κεταμίνη δεν σκοτώνει. Δεν έχει καθόλου καρδιοτοξικότητα. Το μόνο που κάνει δημιουργεί άπνοια και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια, όχι από την κεταμίνη».
Στον αντίποδα βέβαια, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, υποστηρίζει ότι: «Όχι, μας αρκεί, η άπνοια σκοτώνει. Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος, άρα η κεταμίνη φταίει».
Επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου, υποστηρίζει ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα.
«Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε από λάθος κεταμίνη γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα» εξήγησε ο Γιώργος Σιδεράς.
Τον ισχυρισμό κατέρριψε ωστόσο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, λέγοντας ότι για να γίνει ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλειμμα για το οποίο φαινόταν στο διάγραμμα τα οποίο υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία, συνεπώς μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη».
«Σπάνιο αυτοάνοσο»
Ο κ. Σιδεράς θα πει επίσης πως όλη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε λάθος δρόμο γιατί ασχολείται με τα τρία παιδιά ενώ το κλειδί βρίσκεται στην μητέρα και σ’ ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο που ισχυρίζεται πως έχει.
«Θα έλεγα ότι αυτό πρέπει να το αναζητήσει κανείς στην ασθένεια της μητέρας γιατί η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα, όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο» είπε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.
«Το γεγονός ότι πάσχει από ινομυαλγία δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται με θάνατο τριών παιδιών», επεσήμανε ο κ. Γαλεντέρης.
Στο σπάνιο σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου, που συναντάται σε 30 ανθρώπους στο εκατομμύριο, θα βασιστεί ολόκληρη η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης με το ερώτημα να είναι ένα και καθοριστικό.
Πάντως, κορυφαίοι ιατροδικαστές εμφανίζονται κατηγορηματικοί πως αυτό δεν θα αθωώσει την 33χρονη. Όπως εξηγούν, η κεταμίνη, όπως και οποιοδήποτε κατασταλτικό φάρμακο σε θανατηφόρα δόση σαφώς και αρκεί για να σκοτώσει ένα 9χρονο κορίτσι, αντικρούοντας έτσι το πρώτο επιχείρημα της κατηγορούμενης.
Πάντως, για το «σπάνιο σύνδρομο», το οποίο επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει ήδη ζητηθεί από τον Γιώργο Σιδερά να γίνουν οι ανάλογες εξετάσεις.