Ελλάδα

Πανελλαδική απεργία την Τρίτη στους δήμους

Γιατί κατεβαίνουν σε 24ωροι απεργία οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχεται αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και σε ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, στις 10:00, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και προς τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα αιτήματα της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.), αλλά και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Όλα τα τριήμερα και οι αργίες που απομένουν για το 2022
Παράταση για τις εγγραφές παιδιών στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων
Chevron Right