Σε 10 συλλήψεις προχώρησε χθες η Αντιτρομοκρατική, με την κατηγορία της εμπλοκής σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Τρίτης, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε έρευνες στις οικίες των 10 υπόπτων. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής έγιναν σε Νέα Σμύρνη, Ψυχικό, Γαλάτσι και κέντρο Αθήνας.
Συλλήψεις στρατιωτικών
Δύο στρατιωτικοί περιλαμβάνονται μεταξύ των δέκα συλληφθέντων που κατηγορούνται για εμπλοκή σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι οι στρατιωτικοί φέρονται να σχετίζονται με την προμήθεια εκρηκτικών υλών.
Είναι η πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας που στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατηγορούνται για τρομοκρατία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρώτος στρατιωτικός είναι πυροβολητής του Στρατού ξηράς, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του, και ο δεύτερος οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας που βρισκόταν σε μακρά αναρρωτική άδεια.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο αφορά στο γεγονός ότι η τρομοκρατική οργάνωση που εξαρθρώθηκε με τις συλλήψεις είχε αναλάβει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις με την επωνυμία «Σύμπραξη Εκδίκησης», εντούτοις, για το παγιδευμένο δέμα στην πρόεδρο Εφετών στη Θεσσαλονίκη ανέλαβαν την ευθύνη με διαφορετική επωνυμία. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι σε πολλές επιθέσεις του αντάρτικου πόλης υπάρχει κοινό «διευθυντήριο» παρότι εμφανίζονται διαφορετικές τρομοκρατικές επωνυμίες στις προκηρύξεις.
Το πιο ανησυχητικό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η «ώσμωση» ποινικών και τρομοκρατών, όπως και η εμπλοκή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συνδετικός κρίκος φέρεται να ήταν ο 36χρονος αναρχικός», αναφέρει αστυνομική πηγή. Σημειώνεται πάντως ότι μεταξύ των επιθέσεων που εξιχνιάστηκαν δεν περιλαμβάνεται η πρόσφατη ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι είτε υπάρχει και άλλη ενεργή τρομοκρατική οργάνωση είτε ότι ακόμα δεν έχουν βρεθεί επαρκή στοιχεία.