Ελλάδα

Καρδίτσα: Ομόφωνα ένοχος 41χρονος για τον βιασμό 12χρονης – Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση

Στη φυλακή επέστρεψε ένας 41χρονος από την Καρδίτσα μετά την καταδίκη του για τον βιασμός ενός 12χρονου κοριτσιού.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας έκρινε ομόφωνα ένοχο για βιασμό, γενετήσια πράξη και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση ενός 12χρονου κοριτσιού, έναν 41χρονο από την Καρδίτσα, στον οποίο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 ετών και ενός μήνα.

Η απόφαση επιβλήθηκε χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 41xpovos να επιστρέψει στη φυλακή.

Αδικήματα που, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται να έλαβαν χώρα στην αποθήκη που ο 41xpovos διαμόρφωσε ως διαμέρισμα, ασελγώντας στη 12χρονη, κορίτσι γειτόνων του κατηγορουμένου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της 12χρονης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. 

Ο 41xpovos παραπέμφθηκε κατηγορούμενος, καθώς στην Καρδίτσα και στις 11-8-2020 όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στο βούλευμα «ενεργώντας με πρόθεση, άσκησε σωματική βία σε άλλον και τον εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη και σε ανοχή αυτής και συγκεκριμένα, αφού προσκάλεσε την ανήλικη», «εντός αποθήκης ιδιοκτησίας του, την οποία είχε διαμορφώσει ως δωμάτιο, κλείδωσε την πόρτα της  αποθήκης μετά τη διέλευση της ανήλικης εντός αυτής και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ασκώντας σωματική βία εξανάγκασε την ανήλικη να ξαπλώσει στο κρεβάτι του» και προχώρησε σε πράξεις που περιγράφονται λεπτομερώς στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Όπως αναλυτικά επίσης περιγράφονται οι πράξεις και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, που έλαβαν χώρα «το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2020». Στο πλαίσιο της δίκης, και μετά από αρκετές διακοπές, κατέθεσε πλήθος μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και 22 μάρτυρες υπεράσπισης. Πλήθος συγγενών και φίλων όλες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και χθες, ανέμενε την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι αργά το βράδυ, με κάποιοι από αυτούς να κάνουν λόγο για «σκευωρία». Χθες απολογήθηκε ο 41χρονος, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου.

Το ΜΟΔ τον έκρινε ομόφωνα ένοχο και για τις τρεις πράξεις αναγνωρίζοντας του παράλληλα το ελαφρυντικό το πρότερου έντιμου βίου. Το Δικαστήριο ωστόσο έκρινε ότι η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 41χρονος να επιστρέψει στη Φυλακή.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κακοκαιρία Άριελ: Τα νεότερα για την Αττική - Δείτε live την πορεία της
Βόλος: Μαχαίρωσε κατά λάθος τον γιο της που πήγε να την... αγκαλιάσει
Chevron Right