Λευκά τοπία στη βόρεια Ελλάδα έφερε το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα, με τον χιονιά να κατηφορίζει το απόγευμα και στα ορεινά της Αττικής. Από τα ξημερώματα χιονίζει σε Φλώρινα, Κοζάνη και στα χιονοδρομικά της δυτικής Ελλάδας, ενώ στα λευκά ντύθηκαν και χωριά της Λάρισας, ενώ νιφάδες βλέπει και ο Έβρος και το νησί της Σαμοθράκης.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το βράδυ και στα ορεινά της Αττικής, με την Πάρνηθα, τον Υμηττό, την Πεντέλη και τον Κιθαιρώνα να πασπαλίζονται από χιόνι.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου, το χειμωνιάτικο σκηνικό θα διαρκέσει περίπου 5 μέρες, αφού νέο κύμα με χιόνια θα χτυπήσει από Παρασκευή.
Ήδη η θερμοκρασία έχει πέσει και στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι.
Την Τετάρτη πέφτει και άλλο η θερμοκρασία, θα κυμαίνεται για πρώτη φορά μετά από 20 ημέρες σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.
Το ίδιο σκηνικό θα διατηρηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το Σάββατο θα είναι η πιο κρύα ημέρα του Ιανουαρίου, καθώς νέες ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες θα έρθουν στην χώρα μας. Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, και πολύ πιθανόν άλλες τόσο κρύες ημέρες να μην έρθουν έως το τέλος Γενάρη, σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος.
Πάντως, νωρίτερα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως θα χιονίσει ξανά στην Αττική το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ ενδεχομένως να δούμε χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας. Πιθανόν να το στρώσει και στα βόρεια προάστια.
Live η πορεία του χιονιά:
Εικόνες από την χιονισμένη Ελλάδα
Χιόνια στην Πτολεμαΐδα
Xaris Skordas/ Forecast Weather Greece
Πυκνό χιόνι στην Κοζάνη
Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ήδη εδώ και μερικές ώρες άρχισε η χιονόπτωση στα ψηλά της Ελασσόνας.
Φλώρινα
Φωτογραφία/ onlarissa.gr