Ελλάδα

Το DNA οδηγεί σε νέες συλλήψεις – Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε να μπει ο 18χρονος

Οι ταυτοποιήσεις αφορούν σε αποτυπώματα, γενετικό υλικό, ενώ έχουν βρεθεί σε αρκετά άτομα ίχνη πυρίτιδας από τα επεισόδια στου Ρέντη.

Σε μία σειρά από ταυτοποιήσεις ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός που δίνει μάχη για τη ζωή του, έχουν προχωρήσει υπό άκρα μυστικότητα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, οι ταυτοποιήσεις αφορούν σε αποτυπώματα, γενετικό υλικό, ενώ έχουν βρεθεί σε αρκετά άτομα ίχνη πυρίτιδας. Ένα από τα άτομα που έχει ταυτοποιηθεί είναι ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που προφυλακίστηκε χθες ως το άτομο που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποίησε το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα του ανήλικου πάνω σε ένα μικρό κομμάτι πλαστικού σωλήνα που κατασχέθηκε από το σημείο των επεισοδίων. Πρόκειται για τον σωλήνα εκτόξευσης φωτοβολίδας. Επίσης, στα χέρια του 16χρονου βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 16χρονου για συμμετοχή τα επεισόδια.

Εντάλματα σύλληψης αναμένονται και για άλλα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί είτε από αποτυπώματα είτε από γενετικό υλικό είτε από πυρίτιδα. Πρόκειται κυρίως για άτομα που βρίσκονταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες του γηπέδου στου Ρέντη.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο στόχαστρο πρόσωπα άνω των 30 ετών που περιγράφονται ως «καθοδηγητές» των νεότερων. Για την ταυτοποίησή τους γίνεται «σάρωση» κινητών τηλεφώνων, ενώ είναι ήδη ορατό ότι πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν αλλά φοβούνται να μιλήσουν.

Την ίδια ώρα, η έρευνα συνεχίζεται για να τακτοποιηθούν οι «εγκέφαλοι» της επίθεσης. Ο 18χρονος ζήτησε χθες από τις δικαστικές Αρχές να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Το αίτημα αυτό δείχνει ότι ενδεχομένως ο 18χρονος να γνωρίζει πράγματα τα οποία φοβάται να πει στις Αρχές. Η οικογένειά του ήδη έχει καταγγείλει ότι έχει δεχτεί απειλές από αγνώστους, κάτι που ενδεχομένως να μπορούσε να είναι ένα «μήνυμα» για να φοβηθεί ο 18χρονος.

Το αίτημα για ένταξη στην προστασία μαρτύρων δεν έγινε δεκτό, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για κατηγορούμενο και όχι για μάρτυρα. Στη φυλακή όπου θα κρατηθεί θα ληφθούν αυξημένα μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Από τη Δόμνα στη Κεραμέως: Στον κόσμο τους
Πρόσω ολοταχώς από το υπoυργείο Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Chevron Right