Εκτός από το κίτρινο πέπλο σκόνης, το έτερο χαρακτηριστικό του καιρού, αύριο και μεθαύριο, θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα πλήξουν τα δυτικά και από το βράδυ τη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και στα δυτικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Η μετεωρολογική αστάθεια θα συνεχιστεί την Κυριακή καθώς αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια και τα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.