Ελλάδα

«Ούτε μία λιγότερη»: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά της έμφυλης βίας

Μεγάλη πορεία στην Αθήνα ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών, με δυνατά μηνύματα για όλες εκείνες που χάθηκαν…

Τις φωνές τους ένωσαν, ξεκινώντας από την πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποιώντας πορεία στο κέντρο της Αθήνας, φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες και πλήθος κόσμου ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, με τους άνδρες των ΜΑΤ να ακολουθούν.

Ψηλά υψώθηκαν πανό με δυνατά συνθήματα «Καμία μόνη απέναντι στην έμφυλη βία», «25 Νοέμβρη πες τη με το όνομά της γυναικοκτονία», «για όλες εδώ μέχρι να είμαστε ελεύθερες» και «ούτε μία λιγότερη».

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία:

5439488 1

5439466 1

5439442 1

5439483 1

5439439 1

5439514 1

5439450 1

5439520 1

5439448 2

5439512 1

Μέσα σε μία χρονιά, 13 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα, δολοφονημένες από τα χέρια των συντρόφων τους. 

Το CSI Institute και η Περιφέρεια Αττικής ένωσαν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και οργάνωσαν την πρώτη εκστρατεία στην Ελλάδα με τίτλο «Γίνε Άνθρωπος» και στόχο την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/11) και σε αυτό παρευρέθησαν άτομα που έχουν υποστεί βία έιτε τα ίδια, είτε κάποιος από την οικογένειά τους.

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από τη βία που έχουμε βιώσει στις οικογένειές μας, ώστε οι κόρες μας, τα αγόρια μας, οι φίλοι και οι φίλες μας να είναι τα τελευταία θύματα, για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Finos Film: «Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανδρεία, αλλά δειλία»

Η Finos Film ανέβασε στα social media ένα συγκλονιστικό βίντεο από κλασικές ελληνικές ταινίες με πρωταγωνίστριες γυναίκες, που έχουν υποστεί κακοποίηση από τους συντρόφους τους, ώστε να στείλει το δικό του μήνυμα.

«Η 25/11 έχει οριστεί ως ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών. Παίρνουμε θέση σε μια από τις πιο επίμονες και διαχρονικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα, αλλά ανθρώπινες οντότητες με δικαιώματα, άποψη και φωνή», αναφέρει στη λεζάντα.

Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο ΣΚΑΪ για το ροζ βίντεο: «Διέρρευσε χωρίς δική μας ευθύνη»
Ολυμπιακός: Ώρα «τελικού» με Φενέρ - Η ενδεκάδα των Πειραιωτών
Chevron Right