Στη Σάμο ο φονικός σεισμός των 6,7 ρίχτερ στοίχισε τη ζωή σε δύο παιδιά και ο πατέρας ενός εξ αυτών μίλησε στο ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 17χρονου που έχασε τη ζωή του, περιέγραψε πως εντόπισε μαζί με την πυροσβεστική το άψυχο σώμα του παιδιού του.
«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν», είπε ο ίδιος.
Επίσης, δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του γιού του και τον πήγε στη σύζυγό του, έψαχνε να βρει τον 17χρονο, ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις.
Περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα, σημείωσε ότι πρώτα βρήκε με τον πατέρα της κοπέλας που έχασε τη ζωή της, τις τσάντες των παιδιών. Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το “παιχνίδι τελείωσε”».
«Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη μνήμη των παιδιών μας… Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους» ήταν η δραματική έκκληση του πατέρα του 17χρονου, προς την Πολιτεία.
«Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο» σημείωσε.
Σημειώνεται, πως οι κηδείες των δύο παιδιών θα πραγματοποιηθούν σήμερα 1/11 στη Σάμο.