Ελλάδα

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Η απόφαση της Ελλάδας για νέα μέτρα

Αυστηρό υγειονομικό πλαίσιο για τους ταξιδιώτες από την Αφρική ώστε να μην περάσει στη χώρα η μετάλλαξη της Μποτσουάνα αποφάσισε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Οι αλλοδαποί ταξιδιώτες από τη νότια Αφρική θα πρέπει να παίρνουν ειδική άδεια από την πρεσβεία για να μπαίνουν στην χώρα και μόνο αν υπάρχει εξαιρετικά σοβαρός λόγος. Από τη στιγμή που θα έρχονται στη χώρα θα μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα.

«Θα πάμε και εμείς σε σκληρή γραμμή αλλά θα πρέπει πρώτα οι επιστήμονές μας να έχουν καθαρή εικόνα», ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την είσοδο στην Ελλάδα, οι οποίες επηρεάζονται από την εμφάνιση της μετάλλαξης της Μποτσουάνα.

Σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απάντησε ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή στις ταξιδιωτικές της οδηγίες, ανάλογα με αυτές της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ, λόγω της ανησυχίας για τη μετάλλαξη του κορονοϊού που προέρχεται από τη Μποτσουάνα.

Μάλιστα, οι ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα «ανάψουν» το πράσινο φως για να απαγορευτούν οι πτήσεις από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αφρικής, όπου έχει εντοπιστεί η επονομαζόμενη μετάλλαξη της Μποτσουάνα, η οποία εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και ανθεκτική στα εμβόλια.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κακοκαιρία: Διακοπή κυκλοφορίας στην Πατρών - Πύργου, λόγω πλημμύρας
Meteo: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες
Chevron Right