Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 26/11: Οι δήμοι της Αθήνας που συνεχίζουν να «βράζουν»

Τα κρούσματα σήμερα στην Αθήνα παραμένουν σε υψηλά νούμερα, ενώ ορισμένοι δήμοι καταγράφουν αύξηση, παρά την μικρή μείωση που εμφανίζεται στην επικράτεια.

Στην Αθήνα τα κρούσματα σήμερα παρουσιάζουν για ακόμη μία φορά τεράστια διασπορά και σημαίνουν «καμπανάκι» στους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, όχι μόνο οι νέες μολύνσεις παραμένουν σε υψηλό αριθμό, αλλά καταγράφουν και αύξηση, παρά την μικρή μείωση που εμφανίζεται στην επικράτεια, με βάση την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Πιο αναλυτικά, ο Κεντρικός τομέας είναι πρώτος στις μολύνσεις και σήμερα έχει 512 κρούσματα, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δυτικός και μετέπειτα ακολουθεί ο Βόρειος.

Ο Νότιος παραμένει ο τομέας της Αθήνας με τα λιγότερα κρούσματα, καθώς υπάρχει σταθεροποίηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρόλα αυτά όμως οι μολύνσεις είναι σε υψηλά νούμερα.

Σήμερα λοιπόν, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.602 νέα κρούσματα, 86 νεκρούς από κορονοϊό και 630 διασωληνωμένους.

Από τις 6.602 μολύνσεις, στην Αθήνα εντοπίζονται 1.174 κρούσματα και κατανέμονται ως εξής:

Κεντρικός τομέας Αθηνών: 512 κρούσματα

Δυτικός τομέας Αθηνών: 235 κρούσματα

Βόρειος τομέας Αθηνών: 226 κρούσματα

Νότιος τομέας Αθηνών: 201 κρούσματα

Ακολουθούν οι δήμοι του Κεντρικού τομέα, όπου τα κρούσματα όχι μόνο παραμένουν υψηλά, αλλά καταγράφουν και αύξηση:

– Δήμος Αθηναίων

– Δήμος Βύρωνος

– Δήμος Γαλατσίου

– Δήμος Δάφνης-Υμηττού

– Δήμος Ζωγράφου

– Δήμος Ηλιουπόλεως

– Δήμος Καισαριανής

– Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα 26/11:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.602 , εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 914.824 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 113 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.674 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 86, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.779 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (59.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 506 (80.32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (19.68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.487 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 483 (ημερήσια μεταβολή -5.48%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 446 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Facebook: Δείτε ποιος παρακολουθεί κρυφά τα stories σας
Formula 1: Παραμένει στο πρόγραμμα το Γκραν Πρι Ισπανίας μέχρι το 2026
Chevron Right