Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει την 41χρονη Γεωργία να περπατάει μαζί με τον σύντροφό της, λίγο πριν μπουν στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε. Σημειώνεται πως η σορός της Γεωργίας, βρέθηκε χθες το απόγευμα σε περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη επτά ημέρες μετά την εξαφάνισή της, ενώ ως δράστες κρατούνται ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του.
Στο συγκεκριμένο βίντεο η εικόνα είναι από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δηλαδή αρκετά κοντά στο σημείο όπου διέμεναν, ενώ διακρίνονται οι δυο τους να περπατούν κρατώντας σακούλες με ψώνια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 39χρονος κατηγορούμενος είχε πάει να πάρει την γυναίκα από τη δουλειά της και επέστρεφαν μαζί στο σπίτι, μερικά λεπτά πριν τις 11 το βράδυ. Το βίντεο αυτό περιλαμβάνεται στην δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση και όπως μεταφέρεται, υπάρχει υλικό από κάμερες ασφαλείας σε διαφορετικό σημείο όπου δείχνουν τον 39χρονο μαζί με τον 34χρονο συνεργό του να κουβαλάνε ένα μπαούλο, στο οποίο φαίνεται πως βρισκόταν η σορός της 41χρονης.
Δείτε το βίντεο:
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου #γυναικοκτονια #iEidiseis pic.twitter.com/ouJu7yR6Pj
— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) January 9, 2024
Προσπάθησε να δημιουργήσει άλλοθι
Μετά την δολοφονία, περίπου τα μεσάνυχτα προς 2 Ιανουαρίου, οι δύο άνδρες πέταξαν αντικείμενα σε παρακείμενους κάδους απορριμμάτων και μεταξύ αυτών ένα στρώμα, πάνω στο οποίο, λίγα 24ωρα αργότερα, αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες για την εξαφάνιση της 41χρονης, εντόπισαν ίχνη αίματος που ταυτοποιήθηκαν εργαστηριακά με γενετικό υλικό των οικείων της δολοφονηθείσας.
Η έντονη κινητικότητα έξω από την οικοδομή, με τις απορρίψεις διαφόρων αντικειμένων, τη μεταφορά της βαλίτσας -τύπου μπαούλο-, σε συνδυασμό με το στρώμα και το γενετικό υλικό της εγκύου, φαίνεται πως έστρεψαν τις αστυνομικές έρευνες προς τον 39χρονο. Ο φίλος του, σεσημασμένος για άλλες πράξεις, μπήκε στο «κάδρο» των ερευνών, όταν βρέθηκαν αποτυπώματά του σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος, το οποίο οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό», αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση.