Ένα βρέφος, ένα κορίτσι μόλις 12 ετών και δύο άνδρες, είναι τα θύματα της νέας τραγωδίας στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της Ελαίας Μεσσηνίας. Πρόκειται για ένα σημείο που είναι γνωστό στην περιοχή ως «στροφή της Ελαίας» και χαρακτηρίζεται «καρμανιόλα», καθώς έχουν συμβεί πάρα πολλά ατυχήματα και δυστυχήματος.
Ο οδηγός του φορτηγού, που κινούταν από Πύργο προς Κυπαρισσία, έχασε τον έλεγχο και όταν προσπάθησε να το «μαζέψει» το βαρύ όχημα να ντελαπάρει και να πέσει με δύναμη πάνω στα δύο αμάξια. Το πρώτο σφηνώθηκε κάτω από την καρότσα και το δεύτερο καρφώθηκε στις προστατευτικές μπάρες.
Τέσσερις νεκροί – Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 19χρονος
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive στο πρώτο αυτοκίνητο που χτύπησε η νταλίκα επέβαινε μια οικογένεια με καταγωγή από την περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας στην Αμαλιάδα. Ο 43χρονος πατέρας Α.Κ. επέστρεφε από την Καλαμάτα όπου είχε ορκιστεί νωρίτερα στο Στρατό ο 19χρονος γιος του. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η 13χρονη κόρη του Ι.Κ. και μια 66χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι η γιαγιά.
Ακαριαίο θάνατό βρήκαν ο 43χρονος πατέρας και η 13χρονη κόρη. Σοβαρά τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε ο 19χρονος, που δίνει μάχη για τη ζωή του και ελαφρύτερα η 66χρονη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 19χρονος διακομίζεται από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης στη ΜΕΘ του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα, καθώς εκτίει στρατιωτική θητεία. Νωρίτερα, υπεβλήθη σε εγχείρηση από νευροχειρουργό στο κεφάλι καθώς υπέστη πολλαπλά κατάγματα.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο, που βρέθηκε κάτω από την νταλίκα, νεκρός ανασύρθηκε ο 38χρονος οδηγός και πατέρας της τετραμελούς οικογένειας και το μόλις ενός έτους κοριτσάκι τους Σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκε ο 6χρονος γιος της οικογένειας που μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών και η 38χρονη μητέρα, συνοδηγός στο αυτοκίνητο και ελαφρύτερα τραυματισμένη. Ο 38χρονος οδηγός της νταλίκας, που συνελήφθη, έχει τραυματιστεί ελαφρά και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Αντιδράσεις και καταγγελίες για δρόμο καρμανιόλα
Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για στροφή καρμανιόλα και καταγγέλλουν κακοτεχνία στο δρόμο. Με αφορμή την τραγωδία και με επίδικο το επαναλαμβανόμενο εδώ και χρόνια αίτημα για σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο δρόμο Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας καλεί σε κινητοποιήσεις συλλόγους και φορείς.
«Η σημερινή ανείπωτη τραγωδία στην Ελαία Μεσσηνίας, με την απώλεια τεσσάρων ζωών, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, μας υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο τις τραγικές συνέπειες της έλλειψης σύγχρονων υποδομών στους δρόμους μας και πιο συγκεκριμένα στον δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Στο σημείο της εθνικής οδού Κυπαρισσίας-Πύργου, μια νταλίκα ξέφυγε από την πορεία της και παρέσυρε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων πέντε.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, έχοντας προειδοποιήσει επανειλημμένα για τους κινδύνους αυτού του δρόμου, έχει απαιτήσει εδώ και χρόνια την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για επικαιροποίηση των μελετών και την έναρξη των έργων, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, αφήνοντας τους οδηγούς και τις οικογένειές τους εκτεθειμένους σε καθημερινό κίνδυνο.
Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση. Δεν μπορεί να χαθεί άλλη ζωή στον συγκεκριμένο δρόμο. Το αίμα των αδικοχαμένων βαρύνει τις συνειδήσεις όλων όσων αδιαφορούν για την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ασφαλέστερων οδικών δικτύων, και πιο συγκεκριμένα, το αυτονόητο, την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου. Ας μην επιτρέψουμε άλλη μια τραγωδία να περάσει απαρατήρητη. Ας γίνει αυτή η τραγική απώλεια το έναυσμα για πραγματική αλλαγή. Από μέρους μας δεσμευόμαστε για την εκ νέου και πλήρη κινητοποίηση του μετώπου όλων των συλλόγων της Μεσσηνίας και της Ηλείας και τη μέχρι τέλους διεκδίκηση του αυτονόητου».