Δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι τα εμβόλια καλύπτουν την αθηναϊκή μετάλλαξη, ωστόσο η Αθηνά Λινού εμφανίζεται καθησυχαστική, καθώς σύμφωνα με την ίδια τα κομμάτια της μετάλλαξης που συνιστούν αυτό το στέλεχος, αντιμετωπίζονται.
Όπως είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» «ξέρουμε πολύ λίγα για αυτή τη μετάλλαξη, καθώς δεν δίνουμε στοιχεία σε παγκόσμια πλατφόρμα που τις μελετά».
Για το αν τα εμβόλια καλύπτουν αυτή τη μετάλλαξη, τόνισε: «Υπάρχει αυτή η αθηναϊκή μετάλλαξη σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τα ελληνικά Μέσα. Αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι καλύπτεται από τα εμβόλια. Από ότι φαίνεται όμως, τα κομμάτια της μετάλλαξης, που συνιστούν αυτό το στέλεχος, αντιμετωπίζονται».
Σχετικά με τα αντισώματα και τα τεστ που ορισμένοι εκ των εμβολιασμένων επιλέγουν να κάνουν, απάντησε ότι «υπάρχει δυσκολία στην αξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων και επίσης η ανοσία δεν εξαρτάται μόνο από τα αντισώματα, αλλά και από τα ειδικά λεμφοκύτταρα. Προστατεύονται οι εμβολιασμένοι κι άρα δεν ανησυχούμε».
Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει κάποιος εάν νοσήσει λίγο μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού, σημείωσε ότι «είναι σύνηθες κάτι τέτοιο, καθώς ούτε η πρώτη δόση μας καλύπτει πλήρως, ούτε και η δεύτερη για τις πρώτες δέκα μέρες».
Τέλος, για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη χώρα μας, εκτίμησε ότι «προσθέτει κάποιον κίνδυνο, αλλά με εμβολιασμούς και τήρηση αποστάσεων και μέτρων, θα πάνε όλα καλά».
Ζήτησε δε να ξεκινήσει νέα εκστρατεία για τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων. «Πρέπει να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα των εμβολιασμών» κατέληξε.