«Τηγανίζει ζωντανούς αστακούς και το χαίρεται.» Με αυτή την επισήμανση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» δημοσιεύει ένα ακόμα βίντεο -μετά από εκείνο σε ταβέρνα στην Κάρπαθο που τηγάνιζαν ζωντανά τα ψάρια- και γνωστοποιεί ότι πρόκειται για ταβέρνα στα νότια προάστια.
Όπως γράφει στην ανάρτησή της στο Facebook η «Νέμεσις»: «Κοροϊδεύει τον επόμενο ζωντανό αστακό που θα τηγανίσει. Στέλνει απειλητικά και ειρωνικά βίντεο και τηλεφωνεί απειλώντας όποιον τον σχολιάζει αρνητικά στα βίντεο που ο ίδιος αναρτά».
Σημειώνει δε ότι «πολλές ταβέρνες έχουν σε κοινή θέα ζωντανούς αστακούς μέσα σε πάγο. Η Καθηγήτρια Κτηνιατρικής Ιχθυολογίας,ιχθυοπαθολογίας και Ευζωίας θαλάσσιων ζώων Φωτεινή Αθανασοπούλου εξηγεί στη Νέμεσι, ότι ο πάγος τα καθιστά ανίκανα να κινηθούν, όμως ο πόνος που αισθάνονται μέσα στο πάγο είναι μεγάλος».
Μάλιστα, κοινοποιεί μία νέα μελέτη, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Για πολύ καιρό οι ζωολόγοι πίστευαν ότι τα καρκινοειδή -καβούρια, αστακοί, γαρίδες- έχουν υπερβολικά απλό νευρικό σύστημα για να μπορούν να νιώσουν πόνο. Τα τελευταία χρόνια όμως συσσωρεύονται ενδείξεις για το αντίθετο, και μια νέα μελέτη δίνει την πειστικότερη μέχρι σήμερα απάντηση».
Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο Facebook η «Νέμεσις»:
https://www.facebook.com/100089367897641/videos/184089984314524