Ελλάδα

Κορονοϊός: Παγκόσμιο κίνημα νοσηλευτών κατά όσων μπλοκάρουν την άρση της πατέντας των εμβολίων

Νοσηλευτές από 28 χώρες απευθύνουν μαζικό κάλεσμα κατά των «εγκληματιών της Covid 19», που στέκονται εμπόδιο στην άρση της πατέντας των εμβολίων.

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια υγειονομικοί από όλον τον κόσμο ένωσαν τις φωνές τους και οργανώθηκαν με κοινό στόχο την άρση της πατέντας εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Νοσηλευτές από 28 χώρες δίνουν τη δική τους μάχη, ώστε να υπάρξει παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια, στον απόηχο και της μετάλλαξης Ομικρον.

Την ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα σοβαρή απειλή, η οποία χτύπησε ήδη  την πόρτα σε πολλά κράτη του κόσμου, οι νοσηλευτές κάνουν λόγο για «εγκληματίες της Covid 19», δεδομένου ότι η άρση των πατεντών θα είχε φέρει περισσότερα εμβόλια στις φτωχές χώρες, κάτι που δεν θα ευνοούσε τον ιό να μεταλλάσσεται.

Τα άτομα αυτά, που συντονίζονται από την Global Nurses United και την Progressive International υπέβαλαν καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη και σκοπεύουν να οδηγήσουν στα δικαστήρια όσους μπλοκάρουν το τεράστιο «όπλο» κατά της πανδημίας.

Το μήνυμα των υγειονομικών για τους «εγκληματίες της Covid 19»:

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου εξετάζει πρόταση που θα μπορούσε να βοηθήσει, ώστε να τελειώσει η πανδημία. Δηλαδή, να άρει προσωρινά τις πατέντες που προστατεύουν τις συνταγές των εμβολίων. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη μπλοκάρουν την πρόταση και θέτουν σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές, παγκοσμίως.

Αυτό συνιστά παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος στην υγεία των νοσηλευτών, των φροντιστών και των ασθενών. Έτσι, τους πάμε στο δικαστήριο. Απαιτούμε επείγουσα έρευνα σχετικά με την παρεμπόδιση άρσης των παντεντών για τα εμβόλια από αυτούς τους εγκληματίες της Covid 19».

νοσηλευτές πατέντες

Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου στη δράση τους, καθώς οι υπογραφές του ψηφίσματος θα πρέπει να συμπληρώσουν τις 100.000, ώστε η καταγγελία να φτάσει στα χέρια του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για την υγεία.

«Στέκομαι στο πλευρό των νοσοκόμων στον αγώνα τους», αναφέρεται στη σελίδα όπου μπορεί κανείς να υπογράψει online στηρίζοντας τον αγώνα των γιατρών.

νοσηλευτές πατέντες εμβόλια

Άκαρπη η συνεδρίαση του ΠΟΕ

Υπενθυμίζεται, ότι καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε στις 27/7 στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, όσον αφορά την πρόταση για προσωρινή άρση της πατέντας των εμβολίων για την Covid-19, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή τους.

Οι αντιπρόσωποι των χωρών μελών συνεδρίασαν στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη, χωρίς να καταλήξουν σε κάποια ομόφωνη απόφαση.

Σημειώνεται, ότι περισσότερες από 3,93 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την Covid-19 έχουν ήδη χορηγηθεί σε όλον τον κόσμο (δεδομένα έως 27/11), σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Όμως μόνο το 0,3% από αυτά στάλθηκε στις 29 φτωχότερες χώρες του κόσμου που φιλοξενούν το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Oι ειδικοί έχουν προ πολλού καταστήσει σαφές ότι ο νέος κορονοϊός δημιουργεί παραλλαγές του ιδίου όταν δρα σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει ένα τουλάχιστον στοιχειώδες εμβολιαστικό τείχος προστασίας. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν φτωχές χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται στο θλιβερό 2%.

Η λύση, κατά τις προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου, είναι να αρθούν οι πατέντες των εμβολίων για την Covid-19, ούτως ώστε το εμβόλιο για αυτήν τη νόσο να μετατραπεί σε δημόσιο αγαθό, όπως όφειλε να είναι οποιοδήποτε σκεύασμα από το οποίο εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μετάλλαξη Ομικρον: Πρώτο κρούσμα στην Ισπανία
Θεοδωρικάκος: «Υποχρεωτική η μάσκα στα γήπεδα»
Chevron Right